Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Αστυνομικοί με ποδήλατα και στην Ελλάδα

Δεν είναι η πρώτη φορά που ανακοινώνεται, αλλά τώρα φαίνεται ότι οι “ποδηλατάδες” αστυνομικοί θα βγουν στους δρόμους, αφού η ΕΛ.ΑΣ. θα παρουσιαστούν ... και σε έκθεση! Για την ακρίβεια στη ΔΕΘ όπου στο περίπτερο της Αστυνομίας θα
παρουσιαστούν και οι στολές και τα ποδήλατά τους...

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος οι αστυνομικοί θα διαθέτουν ηλεκτροκίνητα ποδήλατα (προφανώς για να εξοικονομούν δυνάμεις) και η στολή τους θα περιλαμβάνει κοντομάνικη μπλούζα και βερμούδα (δεν υπάρχει προς το παρόν χειμερινή στολή με διαφορές απ' τις υπόλοιπες), αλλά και κράνος ποδηλάτου και γάντια, χωρίς όμως προς το παρόν να προβλέπεται και ελεξίσφαιρο γιλέκο.
Το μέτρο είναι... ξαναζεσταμένο. Έχει ανακοινωθεί άλλες τρεις φορές το 2002, το 2009 και το 2012, αλλά φαίνεται ότι αυτή τη φορά θα γίνει πραγματικότητα και οι αστυνομικοί με τα ποδήλατα θα είναι επιφορτισμένοι με την αστυνόμευση τουριστικών περιοχών, αρχαιολογικών χώρων και εμπορικών σημείων των πόλεων, όπου η πρόσβαση συμβατικών εποχούμενων περιπολιών είναι δύσκολη.
Μια άλλη διαφορά που θα έχουν οι νέες περιπολίες της ΕΛ.ΑΣ. εκτός απ' το ποδήλατο θα είναι και το ότι οι αστυνομικοί θα κινούνται σε τριάδες.
Ως τώρα υπάρχουν 15 ποδήλατα και η μονάδες θα στελεχωθούν από άνδρες και γυναίκες που θα μιλούν ξένες γλώσσες (καθώς θα έρχονται σε επαφή με ξένους τουρίστες) ενώ μένει να αποφασιστεί και το που θα τοποθετηθούν.

ΠΗΓΗ:www.bloko.gr