Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

Αγαπητοί συνάδερφοι-σες χαίρεται.
Σας εύχομαι ολόψυχα χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές. Ευτυχισμένο το νέο έτος, γεμάτο υγεία και οικογενειακή γαλήνη.
Δυστυχώς πολλοί συνάδερφοί μας αυτές τις Άγιες μέρες θα βρίσκονται μακριά από τους αγαπημένους τους και τις οικογένειές τους λόγο της υπηρεσίας στην οποία κλήθηκαν να εκτελέσουν. Αυτό το λέμε ενόψει της ψήφισης του νέου ειδικού μισθολογίου που συζητείται αυτή την ώρα και συμπεριλαμβάνει και εμάς. Επίσης μας καταγγέλθηκε ότι σε κεντρικά αστυνομικά τμήματα Θεσσαλονίκης δε δύναται να δοθεί άδεια στους συναδέρφους που έχουν προγραμματισμένη κανονική άδεια για τα Χριστούγεννα λόγο έλλειψης προσωπικού. Αυτό κατά παράβαση του σχετικού νόμου του Π.Δ. για τις άδειες του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. Πιστεύουμε ότι οι συνάδερφοι θα εξυπηρετηθούν με ρεπό έτσι ώστε να μπορέσουν να βρεθούν με τους αγαπημένους τους τις μέρες των εορτών.
Παρόλα αυτά, κάποιοι συνεχίζουν να λένε ότι το επάγγελμά μας συνεχίζει να μην

είναι επικίνδυνο και ανθυγιεινό και να συγκαταλέγεται στην ίδια κατηγορία με αυτό του δάσκαλου και του καθηγητή όπου τούτο το διάστημα έχουν άδεια 15 μέρες!!!...
Επίσης θέλουμε να εκφράσουμε τα συγχαρητήριά μας σε όλους τους συναδέρφους όπου όλο αυτό το χρονικό διάστημα ασχολήθηκαν με περισσή υπευθυνότητα και επαγγελματισμό για τη σύλληψη των δραστών της δολοφονίας του πατέρα και του δίχρονου γιού του στο νομό Μεσσηνίας καθώς επίσης και για τη σύλληψη των δραστών της άγριας δολοφονίας του ψυχιάτρου, που συνέβη στη Θεσσαλονίκη μετά από απαγωγή και βασανισμό. Πιστεύουμε ότι τέτοιες επιτυχίες των συναδέρφων ενισχύουν σημαντικά το αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης των πολιτών προς την Αστυνομία και δίνουν ένα ηχηρό μήνυμα σε αυτούς που θέλουν να απαξιώσουν το επάγγελμά μας προκειμένου να υποστούμε και νέες άδικες περικοπές.
Χρόνια πολλά σε όλους και ας μας έχει ο Θεός καλά.


Σίσκος Γεώργιος