Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

ΠΟ.ΑΣ.Υ.: ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΗ ΑΝΑΒΟΛΗ Η ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΜΑΧΙΜΗΣ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ


poasyΑθήνα 1 Δεκεμβρίου 2011
Αρ. Πρωτ.:504/2/17
Προς:  Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
           Αντιστράτηγο κ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ Νικόλαο
Κοιν.: 1) Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
              κ. ΠΑΠΟΥΤΣΗ Χρήστο
          2) Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη
              κ. ΟΘΩΝΑ Μανώλη

          3) Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη
              κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Ελευθέριο
          4) Προϊστάμενο Κλάδου Οικονομικοτεχνικών και Πληροφορικής
              Υποστράτηγο κ. ΦΛΗΡΗ Παναγιώτη
          5) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
    Κύριε Υπουργέ,
   Με τις διατάξεις του αρ. 22 παρ. 3 του Ν. 3365/2010 δόθηκε η δυνατότητα στα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας να αναγνωρίζουν ως συντάξιμο με καταβολή του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών ασφαλισμένου και εργοδότη, τον χρόνο υπηρεσίας των πέντε (5) ετών (μάχιμη πενταετία) που λογίζεται αυξημένος στο διπλάσιο.
  Κατ' εφαρμογή του ανωτέρω Νόμου εκδόθηκε από την αρμόδια Διεύθυνση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας την 2-7-2011 σχετική εγκύκλιος (υπ' αριθμ. 8010/4/17κβ), σύμφωνα με την οποία κλήθηκε το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας να υποβάλλει μέχρι την 20-8-2011 ενυπόγραφη δήλωση μη επιθυμίας αναγνώρισης της μάχιμης πενταετίας, προκειμένου στη συνέχεια να προωθηθούν μέσω μηχανογραφικής εφαρμογής της Διεύθυνσης Πληροφορικής, στην Διεύθυνση Διαχείρισης Χρηματικού της Ελληνικής Αστυνομίας, για να προβεί στην κατά περίπτωση μηνιαία κράτηση ανυπερθέτως με την μισθοδοσία του μήνα Νοεμβρίου του 2011.
    Κύριε Υπουργέ,
   Επειδή δεν έγινε με τη μισθοδοσία Νοεμβρίου έναρξη της παραπάνω διαδικασίας της κατά περίπτωση μηνιαίας κράτησης για κανένα συνάδελφό μας, γεγονός που μας προβληματίζει ιδιαίτερα, παρακαλούμε για την παρέμβασή σας προκειμένου να τύχει εφαρμογής χωρίς άλλη αναβολή, από την προσεχή μισθοδοσία (Ιανουαρίου 2012).
ypografes-poasy