Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΠΟΑΣΥ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΜΠΟΔΙΟ ΜΑΣ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΕΙ ΤΟ 2012

Δημοσιευμένο:www.Poasy.gr

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Άλλη μια δύσκολη «μνημονιακή» χρονιά έρχεται να σταθεί εμπόδιο σε όσα ονειρευτήκαμε και μαζί αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε για ένα καλύτερο αύριο, για μας προσωπικά, για τις οικογένειές μας, για την ελληνική κοινωνία και το λειτούργημα που υπηρετούμε με αρχές και αξίες.
Μέσα σε αυτό το δυσμενές για το συνδικαλιστικό μας κίνημα περιβάλλον καλούμαστε να αγωνιστούμε και το 2012, γνωρίζοντας ότι η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, ενώ οι αγορές και το κεφάλαιο έχουν καταφέρει να


αλλοιώσουν τα χαρακτηριστικά της Δημοκρατίας μας. Στον ορίζοντα προβάλλει απειλητικά πλέον ο κίνδυνος των απροκάλυπτων εξωθεσμικών παρεμβάσεων για τη δρομολόγηση πολιτικών εξελίξεων ερήμην του λαού, ενώ ουδείς μπορεί να αποκλείσει και το ενδεχόμενο του απροσχημάτιστου διορισμού κυβερνήσεων στο όνομα της διασφάλισης των συμφερόντων των δανειστών και της διεθνούς τοκογλυφίας.

Σ' αυτές τις δύσκολες περιστάσεις, η Ομοσπονδία σάς καλεί να δώσετε δυναμικό παρών στο προσκλητήριο του αγώνα, κλείνοντας τα αφτιά σας στις σειρήνες της εσωστρέφειας και σε κάθε λογής κακοποιούς της αλήθειας και περιφερόμενους υπονομευτές των συμφερόντων μας. Τούτη την ώρα πρέπει να ανασκουμπωθούμε όλοι μας για να υπερασπιστούμε τους θεσμούς που υπηρετούμε, διότι, όλοι αντιλαμβανόμαστε, ότι αν εξασθενήσει ακόμα περισσότερο το πολιτικό σύστημα, είναι βέβαιο ότι θα πληγεί ανεπανόρθωτα και το συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων, ο ίδιος ο εργαζόμενος δηλαδή, ο οποίος εις μάτην θα αναζητά καταφύγιο.
Ας μην τρέφει κανείς αυταπάτες ότι ως ένστολοι θα εξαιρεθούμε από τη λαίλαπα που μας περιμένει. Τα όσα κεκτημένα μάς έχουν ήδη υφαρπάξει στο όνομα της διάσωσης της χώρας, αποτελούν για όλους μας ισχυρή πρόκληση για νέους πιο δυναμικούς και πιο αποτελεσματικούς αγώνες, λαμβάνοντας υπόψη ότι εμείς οι αστυνομικοί δεν έχουμε την πολυτέλεια της εύκολης κριτικής και του λαϊκισμού. Οφείλουμε με ωριμότητα να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και χωρίς να τρέφουμε αυταπάτες, να συνταχθούμε συνειδητά με το συμφέρον της κοινωνίας, με το μέλλον των παιδιών μας, επαναλαμβάνοντας την αταλάντευτη θέση μας, ότι δεν θα μετατραπούμε σε πραιτοριανούς των τροϊκανών και όργανα καταστολής των λαϊκών αγώνων, με απώτερο στόχο την προστασία της κλεπτοκρατίας.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Η δύναμή μας είναι η ενότητα και η επιμονή στο δίκιο μας. Αποφασισμένοι συνεχίζουμε και το 2012 να αγωνιζόμαστε, διακηρύσσοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν απεμπολούμε τα δικαιώματά μας. Σταθήκαμε όρθιοι σε άλλους, επίσης, δύσκολους καιρούς, αποκρούοντας το «ξενέρωμα» της Ομοσπονδίας και στέλνοντας μηνύματα αντίστασης σε όλη την Ελλάδα.
Το ίδιο πράττουμε και σήμερα για όσους «προσεύχονται» και ελπίζουν ότι υπό την πίεση των προβλημάτων, θα διολισθήσουμε στο δρόμο της παραίτησης από τον αγώνα που πρέπει να δώσουμε όλοι μαζί.
Εδώ στην ΠΟΑΣΥ, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, δεν είμαστε διατεθειμένοι να αποδεχτούμε συνθήκες φτώχειας και απαξίωσης, όλα αυτά που μας «σερβίρουν» δήθεν για τη σωτηρία μας. Απεναντίας, αντλώντας δύναμη από τη δύναμη που μας δίνετε καθημερινά, διδασκόμενοι από τα λάθη μας και αφουγκραζόμενοι τις αγωνίες σας, σας διαβεβαιώνουμε ότι κρατάμε γερά και ψηλά τη σημαία του αγώνα της ΠΟΑΣΥ.
Ωστόσο, είκοσι και πλέον χρόνια από τις τολμηρές, ιστορικές αποφάσεις των πρωτοπόρων συνδικαλιστών που χάραξαν το δικό μας αγωνιστικό δρόμο έως και σήμερα, καλούμαστε ξανά να κάνουμε το άλμα ενάντια στη φθορά του χρόνου και να μεταλαμπαδεύσουμε στους νέους συναδέλφους και τις νέες συναδέλφισσες μας το όραμα και την ελπίδα που μας κράτησε ζωντανούς τα προηγούμενα χρόνια.
Η νέα χρονιά, πρωτόγνωρη από κάθε άποψη, με το μέγεθος και την οξύτητα των προβλημάτων της, ας αποτελέσει για μας τους συνδικαλιστές, για κάθε απλό μέλος Πρωτοβάθμιας Ένωσης, για κάθε νέα και παλιά Πρωτοβάθμια Ένωση, την απαρχή μιας νέας συνδικαλιστικής εποχής. Εξάλλου, αυτοί που μας κυβέρνησαν και μας κυβερνούν, απέδειξαν με τις πράξεις τους ότι ο τόπος χρειάζεται ένα ακόμα πιο ισχυρό, ακηδεμόνευτο και όχι «ασύνταχτο» συνδικαλιστικό κίνημα.
Αγωνιζόμαστε για μια Ελληνική Αστυνομία σύγχρονη, δίκαιη και δημοκρατική, που σέβεται τον πολίτη και ασφαλώς τα ίδια τα μέλη της, το πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό της, το οποίο οργανώνεται και συσπειρώνεται πλέον σε νέες συνδικαλιστικές βάσεις, με νέα, πιο αντιπροσωπευτικά πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα, για να δώσει από καλύτερες θέσεις τις επιβαλλόμενες μάχες σε όλα τα επίπεδα και με κάθε νόμιμο μέσο.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Σε τελική ανάλυση, το μεγάλο στοίχημα της ζωής, η διατήρηση της αξιοπρέπειας, της τιμής και της υπόληψής μας, ως Ελλήνων Αστυνομικών, που θέλουν να σέβονται και να τηρούν τον όρκο τους, δεν μετριέται ούτε σε δολάρια, ούτε σε ευρώ, πόσω μάλλον σε νομίσματα και σημαίες ευκαιρίας... Μετριέται στο μετερίζι των αγώνων για το κοινό καλό, για το σεβασμό και την καθολική αποδοχή του Έλληνα Αστυνομικού, χωρίς αστερίσκους και υπονοούμενα στα δίσεκτα χρόνια που επεφύλαξαν για μας και τα παιδιά μας, όσοι τελικά θα κριθούν από την Ιστορία για το σημερινό κατάντημα της πατρίδας μας.
Σας καλούμε να δώσουμε όλοι μαζί αυτόν τον ωραίο αγώνα, ανιδιοτελώς και με όποιο κόστος. Το οφείλουμε στους πρωτεργάτες του συνδικαλιστικού μας κινήματος, το οφείλουμε στους άξιους συνεχιστές τους, το οφείλουμε στη νέα γενιά των συναδέλφων μας, το οφείλουμε στην ελληνική κοινωνία, την οποία υπηρετούμε ευόρκως και με ήσυχη τη συνείδησή μας, ότι επιτελούμε λειτούργημα και όχι επάγγελμα τρίτης κατηγορίας, σε τιμή ευκαιρίας.
Καλή αγωνιστική και ανατρεπτική χρονιά!