Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

ΑΥΤΟΦΩΡΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟ Ο.Π.Κ.Ε. ΚΑΙ ΔΙ.ΑΣ.


Θεσσαλονίκη, 16 Δεκεμβρίου 2011 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΤΗΣ Γ.Α.Δ.Θ.
Συλλήψεις ατόμων για αυτόφωρα αδικήματα

1)     Συνελήφθη πρωινές ώρες χθες (15-12-2011) στο κέντρο της πόλης,  από δικυκλιστές αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 35χρονος ομογενής, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για «Κλοπή».


     Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον ανωτέρω, βρέθηκαν στην κατοχή του το χρηματικό ποσό των 385 Ευρώ, 6 χρυσές λίρες και 2 τσαντάκια που περιείχαν προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα ιδιοκτησίας ημεδαπής και διαρρηκτικά εργαλεία, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς είχε διαρρήξει νωρίτερα διαμέρισμα στην περιοχή της Πυλαίας, ιδιοκτησίας ανωτέρω ημεδαπής, από το εσωτερικό του οποίου αφαίρεσε τα παραπάνω αντικείμενα.

2) Ιδιοκτήτρια μονοκατοικίας στην περιοχή της Σταυρούπολης, αντιλήφθηκε απογευματινές ώρες χθες (15-12-2011) την απόπειρα 32χρονου ομογενή, να διαρρήξει την οικία της και ειδοποίησε το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης, με αποτέλεσμα τη σύλληψη του ανωτέρω από προστρέξαντες αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.


3)     Αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.ΚΕ.) της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (16-12-2011) στην περιοχή της Μενεμένης, 22χρονο ημεδαπό, διότι σε έλεγχο που έγινε, διαπιστώθηκε να οδηγεί αυτοκίνητο ιδιοκτησίας ημεδαπού, το οποίο είχε αφαιρέσει νωρίτερα από την περιοχή του Κορδελιού.

4)     Συνελήφθη πρωινές ώρες της 15-12-2011, στην περιοχή της Άνω Πόλης, 26χρονη αλλοδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για «Απόπειρα κλοπής».

     Ειδικότερα, η ανωτέρω, εκμεταλλευόμενη συνθήκες συνωστισμού που επικρατούσαν σε αστικό λεωφορείο, επιχείρησε να αφαιρέσει χρηματικό ποσό από την τσέπη 64χρονου ημεδαπού, πλην όμως έγινε αντιληπτή και συνελήφθη από ειδοποιηθέντες αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Οι συλληφθέντες των ανωτέρω περιπτώσεων θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.