Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

ΒΓΗΚΕ Η ΝΕΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΧΙΜΗ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ

Βγήκε νέα εγκύκλιος από την Διεύθυνση Οικονομικών του Α.Ε.Α.  η υπ' αριθμό 8010/4/17κε από 29-12-2011 που κοινοποιήθηκε σε όλες τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. (μέσω POL) σχετικά με την αναγνώριση της μάχιμης πενταετίας.
Η Π.Ο.ΑΣ.Υ. με σχετική ανακοίνωσή της γνωστοποίησε σε όλες τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις της για την ενημέρωση όλων των μελών τους την Εγκύκλιο της Διεύθυνσης Οικονομικών του Α.Ε.Α. σχετικά με την αναγνώριση της μάχιμης πενταετίας.
Σύμφωνα με την Εγκύκλιο:
1.Δίνεται νέα προθεσμία μέχρι τις 15-1-2011 για όσους επιθυμούν να

αναγνωρίσουν τη "μάχιμη πενταετία" με σχετική αίτηση που θα καταθέσουν στις υπηρεσίες τους. Προϋπόθεση να έχουν καταταγεί από 1-10-1990 και μετά.
2. Οι εισφορές που πρέπει να καταβληθούν είναι (39,87) μηνιαίως και μέχρι τη συμπλήρωση του ποσού που αναλογεί σε αποζημιώσεις (60) μηνών.
Σε περίπτωση που ο χρόνος υπηρεσίας, υπολείπεται των (60) μηνών η κράτηση θα είναι ανάλογη των μηνών υπηρεσίας στις μάχιμες Υπηρεσίες.
Εφάπαξ καταβολή του ποσού δεν προβλέπεται από το νόμο και δε δύναται να διενεργηθεί.
3. Εξαιρούνται της καταβολής όσοι προγενέστερα της κατάταξής τους στην ΕΛ.ΑΣ, είχαν εργασθεί στο Δημόσιο πριν της 1-10-1990.
Στην Εγκύκλιο δίνονται αναλυτικές διευκρινήσεις για τις προϋπηρεσίες που λογίζονται ως "Δημόσιες Υπηρεσίες" και ποιές όχι.
4. Διαδικασία τροποποίησης και μεταβολής της αρχικής επιθυμίας για την καταβολή ή διακοπή των εισφορών θα γίνει μετά την 15-4-2012.
5.Διευκρινίζεται επίσης ότι οι φορείς επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας του αστυνομικού προσωπικού δεν αναγνωρίζουν τη "Μάχιμη Πενταετία" δηλαδή το χρόνο που θα αναγνωριστεί ως διπλάσιος.
Το ΑΕΑ προγραμματίζει να διενεργηθεί η κράτηση με τη μισθοδοσία του Απριλίου 2012
Α.Σ.Π.Α.