Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Α' κ Β' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η Α.Σ.Π.Α στο πλαίσιο των ενεργειών της προκειμένου να ανακληθεί η κατάπτυστη απόφαση για την χορήγηση του εφάπαξ στα τριάντα ένα (31) έτη από την ημερομηνία κατάταξης  ,απέστειλε επιστολή προς τους Βουλευτές Α' κ Β' Θεσσαλονίκης με την οποία ζητά την θεσμική τους παρέμβαση ώστε να ανακληθεί η παραπάνω απόφαση.
Στις αρχές Οκτωβρίου 2011 ,είχαμε στείλει υπόμνημα πάλι σε όλους τους Βουλευτές όλων των Κομμάτων της Α' κ Β' Θεσσαλονίκης για την μη υπογραφή - επικύρωση από τον Υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων της απόφασης του Δ.Σ του ΤΕΑΠΑΣΑ, δυστυχώς όμως δεν είδαμε καμία ενέργεια που να ανταποκρίνεται στο αίτημα μας.
Οπότε οψόμεθα......!!!!!!

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ   ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 28-12-2011
  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ(Α.Σ.Π.Α) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
            aspapolice@gmail.com
                                            ΠΡΟΣ
                                        Βουλευτές
Α’ κ Β΄ Θεσσαλονίκης  Όλων των Πολιτικών Κομμάτων

Κύριε Βουλευτά
Τον Οκτώβριο σε αποστολή υπομνήματος μας σας είχαμε εκθέσει όλα τα


επιχειρήματα μας προκειμένου να παρέμβετε θεσμικά και  η απαράδεκτη απόφαση του Δ.Σ. του ΤΕΑΠΑΣΑ "περί χορήγησης εφάπαξ βοηθήματος με την προϋπόθεση της συμπλήρωσης 31 ετών υπηρεσίας στο Σώμα", να μην επικυρωθεί από τον Υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων.Δυστυχώς όμως - για χιλιάδες αστυνομικούς που έχουν το δικαίωμα να κάνουν χρήση του συνταξιοδοτικού τους δικαιώματος που προβλέπεται από τον Νόμο που ο ίδιος είχε θεσπίσει το 2010 - ο Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Κος Γιώργος ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ προέβη στην έκδοση της υπ' αριθμ. Απόφασης 30218/26803/817 (ΦΕΚ 2848, 15-12-2011), που επικυρώνει την απόφαση του ΔΣ του ΤΕΑΠΑΣΑ συμπεριλαμβανομένων και μια σειρά άλλων επιπρόσθετων, επιβαρυντικών οικονομικών μέτρων για τους συναδέλφους, όπως η για δεύτερη φορά μέσα σε ένα έτος !!!!!αύξηση των εισφορών κατά 25% παλαιών και νέων ασφαλισμένων.
Το ζήτημα αυτό από την ημέρα δημοσίευσης του απασχολεί  έντονα όλο το αστυνομικό προσωπικό και το σύνολο του Συνδικαλιστικού Κινήματος μας .
Στην κρίσιμη χρονική συγκυρία που διανύουμε  και  ενώ το αστυνομικό προσωπικό έπρεπε  να εκτελεί τα καθήκοντα του σε ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον ,δυστυχώς είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι το αστυνομικό προσωπικό διακατέχεται από αισθήματα γενικευμένης αγανάκτησης  εξαιτίας της απόφασής σας αυτής.
Έτσι λοιπόν ζητούμε την άμεση παρέμβαση σας στον  Υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Κο Γιώργο ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ και  στον Πρόεδρο του ΤΕΑΠΑΣΑ, ζητώντας την άμεση απόσυρση και ανάκληση της προαναφερόμενης - επίμαχης απόφασής τους.
Θεωρούμε ότι:
1.Η κατά 50% (25% Μάρτιο 2010 και 25% Νοέμβριο 2011)αύξηση των εισφορών των ασφαλισμένων.
2.Η μη μαζική φυγή το 2011- όπως επικαλείται για την λήψη της απόφασης αυτής ο Πρόεδρος του Δ.Σ του ΤΑΕΠΑΣΑ-αλλά αντιθέτως η μικρή αριθμητικά έξοδος από την ενέργεια, λόγω των περικοπών των μισθών ,συντάξεων και μερισμάτων.
3.Η σταδιακή αύξηση του χρόνου χορήγησης του εφάπαξ σύμφωνα με τον ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό Νόμο του 2010 ,δηλ. ενάμιση έτος κατ' έτος μετά το 2010.
Αποτελούν μια σειρά από μέτρα που και επώδυνα δεν είναι και δεν θα δημιουργήσουν πρόβλημα ρευστότητας στο Ταμείο.
Α.Σ.Π.Α