Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Προβλημα ανέκυψε με τη συνυπηρέτηση αστυνομικών, με συζύγους υπαλλήλους του Υπουργείου Υγείας νοσηλευτές - νοσηλεύτριες.


poasy

Αθήνα 13 Δεκεμβρίου 2011
Αρ. Πρωτ.: 302/8/2

 Προς: Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
          κ. ΠΑΠΟΥΤΣΗ Χρήστο

Κοιν.: 1)Υπουργό Υγείας
          κ. ΛΟΒΕΡΔΟ Ανδρέα
          2) Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη
          κ. ΟΘΩΝΑ Μανώλη
          3) Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη
          κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Ελευθέριο
          4) Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
          Αντιστράτηγο κ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ Νικόλαο
          5) Πολιτικά Κόμματα
          6) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
    Κύριε Υπουργέ,
    Οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι έντονη ανησυχία προκλήθηκε και μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στους κόλπους των συναδέλφων μας που έχουν συζύγους υπαλλήλους του Υπουργείου Υγείας νοσηλεύτριες – νοσηλευτές εξαιτίας της υπ' αριθμ. 281/11 Ερ. 16/11/21-6-2011 γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (Ν. 287/1976, Ν.2946/2001, Ν.3754/2009, Ν.3918/2011) με την οποία ουσιαστικά αναιρείται και καταργείται το δικαίωμα της συνυπηρέτησής τους.
    Το συγκεκριμένο αυτό θέμα έτυχε ευρύτατης συζήτησης τόσο στις εργασίες του Γενικού Συμβουλίου όσο και του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, όπου και ομόφωνα αποφασίστηκε η άσκηση άμεσης παρέμβασης προς την Πολιτική Ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και το καθ' ύλην αρμόδιο Υπουργείο Υγείας, για τη μη διασάλευση - κατάργηση των μέχρι πρότινος ισχυόντων.
    Κύριε Υπουργέ,
   Μπροστά στις πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνουν σήμερα οι Έλληνες Αστυνομικοί και οι οικογένειες τους με την αφαίμαξη του πενιχρού εισοδήματός τους και στην εξαθλίωση που οδηγούνται, μια τέτοια δρομολόγηση δημιουργεί επιπρόσθετα δυσβάσταχτα προβλήματα σ' αυτούς και στις οικογένειες τους και θα ήταν ότι χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί, αφού στην πράξη θα διαλύσει οικογένειες.
    Προς αποφυγή δυσάρεστών καταστάσεων έχουμε όλοι υποχρέωση μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων – αρμοδιοτήτων να διασφαλίσουμε στο ελάχιστο τους συναδέλφους και τις οικογένειες τους και το ελάχιστο στην παρούσα φάση είναι αυτό της οικογενειακής τους συνύπαρξης.
    Κύριε Υπουργέ,
    Στο πλαίσιο αυτό παρακαλούμε όπως με παρέμβασή σας στο Υπουργείο Υγείας και στην Κυβέρνηση το όλο ζήτημα τύχει θετικής αντιμετώπισης με τη διατήρηση σε ισχύ του δικαιώματος της συνυπηρέτησης Αστυνομικών με συζύγους υπαλλήλους νοσηλεύτριες – νοσηλευτές, χωρίς χρονικούς περιορισμούς προϋπηρεσίας.
     Ο κ. Υπουργός Υγείας στον οποίο κοινοποιείται παρακαλούμε για τον αυτό ως άνω σκοπό.
    Τα Πολιτικά Κόμματα στα οποία κοινοποιείται η παρούσα παρακαλούνται όπως από μέρους τους εκδηλώσουν κατά την κρίση τους τις ενδεδειγμένες παρεμβάσεις για την ικανοποίηση του προαναφερόμενου αιτήματος.
ypografes-poasy