Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ:Προσχεδιασμένη απόπειρα δολοφονίας η επίθεση σε βάρος των αστυνομικών


Δημοσιευμένο στο :POLICENET
Δευτέρα, 30 Απρίλιος 2012
-ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ
Ως Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Καβάλας, εκφράζω την έντονη ανησυχία μου για την προσχεδιασμένη απόπειρα δολοφονίας σε βάρος  αστυνομικών με βόμβες μολότοφ, που έγινε απρόκλητα, την 29-04-2012 και ώρα 23:40’ στο κέντρο της πόλης μας, που είχε ως αποτέλεσμα εκτός από τις φθορές που προκλήθηκαν σε περιπολικά οχήματα (περιουσία του Έλληνα φορολογούμενου-ο οποίος υποφέρει) να προκληθεί κίνδυνος στη ζωή και στις περιουσίες των κατοίκων γύρω από το Αστυνομικό Μέγαρο, αν η επέμβαση των συναδέλφων που ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία δεν ήταν έγκαιρη.
Για άλλη μια φορά, η πόλη μας και οι κάτοικοί της έγιναν μάρτυρες απερίγραπτων σκηνών και πανικόβλητων πολιτών στο όνομα της «δημοκρατίας και της ελευθερίας» των κουκουλοφόρων  που επιτέθηκαν κατά αστυνομικών  - εργαζομένων κάτω από αντίξοες συνθήκες, με καταφανή στόχο την απώλεια ανθρώπινων ζωών.
Το ότι ο συνάδελφος δεν τυλίχθηκε στις φλόγες, δεν διέτρεξε θανάσιμο κίνδυνο και είναι ζωντανός, τούτο οφείλεται σε σειρά ευνοϊκών συνθηκών και παραγόντων. «Τέρας ψυχραιμίας» ο ίδιος, κατάφερε με τη βοήθεια άλλων συναδέλφων που προσέτρεξαν, του να σβήσει τη φωτιά, που ευτυχώς έπληξε μόνο τα άψυχα υπηρεσιακά οχήματα, βγαίνοντας νικητής από τη φονική παγίδα που του είχαν στήσει, όμως αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Τα συνηθισμένα στην πόλη μας παρόμοια περιστατικά, πρέπει να αποτελέσουν επιτέλους, αντικείμενο διερεύνησης γιατί προφανώς δεν πρόκειται για μεμονωμένα και ανεξάρτητα κρούσματα βίαιων συμπεριφορών.
Οι αρμόδιες αρχές, πέρα από την αυτονόητη έρευνα για τη σύλληψη των άνανδρων και καλυπτόμενων «στο όνομα της ελευθερίας της έκφρασης και του λόγου» εγκληματικών στοιχείων, οφείλουν να παρέχουν στους αστυνομικούς υπαλλήλους όλα τα εχέγγυα για την ασφαλή εκτέλεση του λειτουργήματός τους και να αναζητήσουν τα κίνητρα των επίδοξων δολοφόνων των συναδέλφων μας,  προτείνοντας λύσεις σε ευρύτερο επίπεδο. Το κοινωνικό φαινόμενο της βίας, όπως γίνεται αντιληπτό τείνει να προσλάβει οργανωμένα, εγκληματικά χαρακτηριστικά, με ύποπτες διασυνδέσεις και εύλογες σκοπιμότητες και ως εκ τούτου είναι επικίνδυνο να αναμένει κανείς να αντιμετωπιστεί μόνο από τις αστυνομικές υπηρεσίες.
Περιμένουμε από όλους τους υποψηφίους των επικείμενων Βουλευτικών Εκλογών, οι οποίοι μιλούν για τα δικαιώματα των εργαζομένων, να καταδικάσουν δημόσια τη συγκεκριμένη ενέργεια, γιατί και ο Έλληνας Αστυνομικός, είναι από τους πιο σκληρά εργαζόμενους αυτής της Χώρας που γέννησε τη Δημοκρατία και από τους πιο πενιχρά αμειβόμενους, λέγοντας όχι στη Δημοκρατία της κουκούλας και της βίας.
Το μόνο που ζητάμε από τους πολίτες της πόλης μας, είναι τη συμπαράσταση και τη βοήθειά τους, για την πάταξη αυτού του φαινομένου που είναι φανερή καταπάτηση κάθε έννοιας δημοκρατίας και ελευθερίας και  να ξέρουν ότι ο Έλληνας Αστυνομικός θα είναι πάντα δίπλα τους, όπως ήταν μέχρι σήμερα.-