Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

 Αγαπητοί Συνάδελφοι.

 -Το 2011 ήταν μια χρονιά σταθμός για το Συνδικαλιστικό μας κίνημα. Ο Ν.3938/2011 δημιούργησε νέα δεδομένα στην διαμόρφωση τον πρωτοβάθμιων Ενώσεων και της Ομοσπονδίας. Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι κατά πόσο η δημιουργία συνδυασμών θα προάγει καλύτερα τον συνδικαλισμό στην αστυνομία ή όχι.
 -Πολλοί Συνάδελφοι μιλάνε για προσπάθεια διάσπασης του ενιαίου Συνδικαλιστικού κινήματος από τους πολιτικούς. Θεωρείτε ως μια ακόμη πρακτική τύπου «διαίρει και βασίλευε» και πιθανότατα αυτή η θεώρηση να είναι σωστή.
 -Εδώ όμως Συνάδελφοι είναι που μπαίνει η ατομική μας ευθύνη. Είναι η ώρα να αποφασίσουμε αν πλέον θέλουμε να ψαχτούμε συνδικαλιστικά και να επιλέξουμε προγράμματα συλλογικών οργάνων, ή αν θέλουμε να συνεχίσουμε να ψηφίζουμε μόνο με γνώμονα το ότι ο τάδε υποψήφιος είναι από την υπηρεσία μας ή ο δείνα υποψήφιος είναι σειρά μας. Χώρια του ότι επειδή λίγο πολύ όλοι γνωριζόμαστε, κάποιοι πονηροί θέλουν να ψηφίζουν σε ενιαίο ψηφοδέλτιο γιατί έτσι πιστεύουν ότι θα τα έχουν καλά με όλους.
 -Η Α.Σ.Π.Α. με την μέχρι σήμερα δυναμικότατη παρουσία της αποδεικνύει ότι ένα συλλογικό όργανο, όταν αυτό αποτελείται από δραστήριους ανθρώπους, είναι πολύ παραγωγικότερο από τα άτομα. Σε πολλές περιπτώσεις αναγκάστηκε να παρέμβει και να αναλάβει την ευθύνη και τις δράσεις που θα έπρεπε να αναλάβει το Δ.Σ. της Ένωσης. Άραγε που ήταν το Δ.Σ. για να οργανώσει διαμαρτυρία για την κατάπτυστη κατάργηση του εκλογικού επιδόματος από τον Έλληνα Αστυνομικό; Την 06/04/2012 η Α.Σ.Π.Α. ανέλαβε την πρωτοβουλία να οργανώσει στο Α.ΜΕ.Θ. αυτή τη διαμαρτυρία και αν κρίνω από τις κόρνες και τις σειρήνες των Συναδέλφων της ΔΙ.ΑΣ., μόλις αναρτήθηκε το πανό μας, μπορώ να είμαι σίγουρος ότι η πλειοψηφία των Συναδέλφων ήθελε αυτή τη διαμαρτυρία. Όταν πριν λίγους μήνες συγκροτήθηκαν από την Α.Σ.Π.Α. ομάδες εργασίας και επισκέφτηκαν τις υπηρεσίες της Γ.Α.Δ.Θ. κάποιο μέλος του Δ.Σ. έγραφε σε άρθρο του ότι πηγαίναμε να δούμε τους Συναδέλφους σαν να ήταν «Ιθαγενείς». Στα 8 χρόνια που ασχολούμαι με τον συνδικαλισμό το παράπονο των Συναδέλφων είναι ότι δεν περνάμε από τις υπηρεσίες και κυρίως τα τμήματα, για να ακούσουμε τα προβλήματα των Συναδέλφων. 
 -Κάποιοι πιστεύουν ότι ο συνδικαλισμός γίνεται με φαξ, άρθρα και ευφυολογήματα. Στην Α.Σ.Π.Α. πιστεύουμε ότι ο Αγώνας για τα δικαιώματα του ένστολου προσωπικού γράφεται στο ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ. Πιστεύουμε στην δυναμική, συνδικαλιστική διεκδίκηση και όχι σε γραφειοκρατικού τύπου ανακοινώσεις. 
 -Στις 24 & 25 Απριλίου είναι η ώρα να αναλάβουμε την ατομική μας ευθύνη. Μαζική συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία και επιλογή με βάση το πρόγραμμα και την παρουσία στους αγώνες μας.



 
        ΚΟΣΜΙΔΗΣ Παναγιώτης       
        Γραμματέας της Ελεγκτικής       
        Επιτροπής της Ε.Α.Υ.Ν.Θ.