Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜ​ΗΛΙΣΜΟΣ Ή ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣ​ΜΟΣ ????.......

Αγαπητοί συνάδερφοι/σες, χαίρεται.

Εύχομαι ολόψυχα καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα σε όλους τους συναδέρφους. Αυτές οι Άγιες μέρες να μας προβληματίσουν όλους και ας μας οπλίσουν με πίστη και υπομονή. Για όσους συνάδερφους θα βρίσκονται εν υπηρεσία, ας τους συντροφεύει η σκέψη και η αγάπη των δικών τους ανθρώπων.
Στο δια ταύτα, θα ήθελα να αναφερθώ επιγραμματικά σ’ αυτό που αναφέρω και




στην επικεφαλίδα του άρθρου. Περί στρουθοκαμηλισμού στις τάξεις του συνδικαλιστικού κινήματος της αστυνομίας. Το άρθρο αυτό, το γράφω παίρνοντας αφορμή από ένα άλλο άρθρο – δημοσίευση, συναδέρφου, στο bloko.gr  προ διμήνου περίπου, με τίτλο «περί αυτοκριτικής». Στο συγκεκριμένο άρθρο, ο συνάδερφος είχε αναφέρει όλα τα κακώς κείμενα του σημερινού συνδικαλισμού. Αδυναμία επίλυσης προβλημάτων, ιδιοτέλεια και εκμετάλλευση της συνδικαλιστικής ιδιότητας προκειμένου να βολευτούν οι ίδιοι, οι οικογένειές τους και οι κολλητοί τους. Και ενώ το τελευταίο διάστημα με όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, σε όλα τα υπόλοιπα συνδικάτα βλέπουμε μια συσπείρωση των μελών τους, στο συνδικαλισμό της αστυνομίας συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Συνάδερφοι διαγράφονται, πιστεύοντας ότι έτσι θα δώσουν ένα μήνυμα απαξίωσης προς την ηγεσία του κάθε πρωτοβάθμιου σωματείου, δηλώνοντας την αντίθεσή τους με τις πρακτικές της κάθε ηγεσίας. Χαρακτηριστικότερα παραδείγματα απαξίωσης η πραγματοποίηση πορείας στην Θεσσαλονίκη, παραμονές της Δ.Ε.Θ. όπου συμμετείχαν μόνο χίλιοι συνάδερφοι εκ των οποίων 34 μόνο από την Θεσσαλονίκη. Εάν αυτό δεν είναι κατάντια και ξεπεσμός τότε κάποιοι ας βγάλουν επιτέλους το κεφάλι μέσα από την άμμο και ας δουν την πραγματικότητα. Δεν είναι δυνατόν ενώ υπήρχαν και συζητούνταν θέματα οικονομικά και θεσμικά για τον κλάδο μας, να συμμετέχουν μόνο τόσοι λίγοι συνάδερφοι. Πολλοί μετά τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των ένστολων στην Αθήνα τον μήνα Φεβρουάριο είχαν δηλώσει ότι ο συνδικαλισμός πλέον στους κόλπους τις αστυνομίας θα πρέπει να αλλάξει ριζικά και ως προς το σχεδιασμό των απαιτούμενων βημάτων και ως προς την νοοτροπία αλλά και ως προς την πολιτική του άποψη. Δεν είναι δυνατόν συνάδερφοι συνδικαλιστές να λειτουργούν ως κυβερνητικοί εκπρόσωποι κομμάτων και να παίρνουν θέση υπέρ του ενός ή του άλλου.

Δυστυχώς όμως και σ’ αυτές τις εκλογές, η σπέκουλα, η λασπολογία και τα χτυπήματα κάτω από τη μέση δεν έχουν τελειωμό. Αντί να κοιτάξουν τα χάλια τους, κάποιοι θρασύδειλοι τυφλοπόντικες, κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία τους, συνεχίζουν αυτό το παιχνίδι και το κρυφτούλι. Κολλάνε χαρτάκια σπιλώνοντας συναδέρφους, αξίες και ιδανικά όλων των ένστολων και όχι μόνο των συνδικαλιστών, ακόμα και στα καζανάκια της τουαλέτας της Δ.Α.Ε.Θ.… Και έτεροι συνδικαλιστές αναπολώντας τις εποχές όπου το σωματείο είχε ως πρωταρχικό ρόλο την εύρεση και πώληση παραθαλάσσιων οικοπέδων και κινητών, τάζουν Γή και ύδωρ στους συναδέρφους προκειμένου να επανεκλεγούν.
ΚΥΡΙΟΙ ΩΣ ΕΔΩ !! ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝΕ, ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΕΧΕΤΕ «ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ» ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΙ Σ’ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΩΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ !!..
Σίσκος Γεώργιος
Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Μέλος και Υποψήφιος με την Α.Σ.Π.Α.