Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Πρωτοβουλίες ΠΟΑΣΥ για ελάφρυνση υπερχρεωμένων αστυνομικών


Πρωτοβουλίες ΠΟΑΣΥ για ελάφρυνση υπερχρεωμένων αστυνομικών
ΠΟΑΣΥ προς Οργανώσεις : "Να εξετάσετε τη δυνατότητα συγκέντρωσης και γνωστοποίησης σε μας, στοιχείων όσον αφορά τον αριθμό των μελών σας που αντιμετωπίζουν αδυναμία εξόφλησης δανείων από πιστωτικά ιδρύματα και σε πια ακριβώς (στεγαστικά δάνεια, καταναλωτικά κλπ)."
Προς: Τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Θέμα: «Δανειοληπτικές υποχρεώσεις αστυνομικών»  Συναδέλφισσες και συνάδελφοι  Το συνδικαλιστικό μας κίνημα έδωσε και
συνεχίζει να δίνει μια αξιοπρεπή μάχη, προσπαθώντας να περισώσει ό,τι μπορεί από το πενιχρό εισόδημά μας, γνωρίζοντας ότι έχει απέναντί του μια βάρβαρη οικονομική πολιτική, που βυθίζει ολόκληρη την κοινωνία στη φτώχεια και τη μιζέρια.  Μέσα σε αυτές τις άθλιες συνθήκες εμείς οι Αστυνομικοί καλούμαστε την ίδια ώρα να σταθούμε όρθιοι, εκπληρώνοντας στο ακέραιο το λειτούργημα που μας έχει εμπιστευτεί η Πολιτεία. Για να ανταπεξέλθουμε στη δύσκολη αυτή αποστολή μας, απαιτούμε σεβασμό, εγγυήσεις και διασφάλιση σε κάθε επίπεδο.
Στο πλαίσιο αυτό, η Ομοσπονδία μας, έχει υποβάλλει συγκεκριμένα αιτήματα με στόχο τη διευκόλυνση των συναδέλφων που αντιμετωπίζουν οξυμένα οικονομικά προβλήματα, λόγω διαφόρων δανειοληπτικών υποχρεώσεών τους. Παρά τα όσα έχουν ανακοινωθεί κατά καιρούς κυρίως από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, το πρόβλημα εξακολουθεί να είναι οξύτατο και γι' αυτό καλούμαστε όλοι να αναζητήσουμε νέους τρόπους πίεσης των κυβερνώντων, ώστε να υπάρξουν συγκεκριμένα απτά αποτελέσματα.
 Προς τούτο, φρονούμε ότι επιβάλλεται η εκ μέρους σας ανάληψη σχετικών πρωτοβουλιών ώστε να έχουμε σαφή εικόνα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα μέλη σας και να προτείνουμε –απαιτήσουμε από κοινού συγκεκριμένες λύσεις, απευθυνόμενοι τόσο στην Κυβέρνηση, όσο και σε κάθε άλλο εμπλεκόμενο φορέα (Αρχηγείο, Τράπεζες κλπ). Ειδικότερα, παρακαλούμε να εξετάσετε τη δυνατότητα συγκέντρωσης και γνωστοποίησης σε μας, στοιχείων όσον αφορά τον αριθμό των μελών σας που αντιμετωπίζουν αδυναμία εξόφλησης δανείων από πιστωτικά ιδρύματα και σε πια ακριβώς (στεγαστικά δάνεια, καταναλωτικά κλπ).
 Εξυπακούεται ότι τα όποια προσωπικά, οικονομικά προβλήματα των συναδέλφων, πρέπει να αντιμετωπίζονται με τη δέουσα προσοχή και ευαισθησία, επιδεικνύοντας πνεύμα κατανόησης και συνεργασίας, ως γνήσια συλλογικά όργανα δράσης σε μια εποχή που εκ των πραγμάτων απαιτεί από όλους μας να μην λησμονήσουμε ότι είμαστε πάνω από όλα Άνθρωποι.