Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Υ.Μ.Ε.Τ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ….ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ!!!!



Αγαπητοί συνάδερφοι-σες χαίρεται.

Θα ήθελα να αναφερθώ στο έργο της ΥΜΕΤ όχι για να ευλογήσω τα γένια  μου αλλά για να συγχαρώ τους συναδέλφους που υπηρετούν στην Υπηρεσία αυτή. Στα μέσα της δεκαετίας του 1990 ιδρύθηκε η υπηρεσία αυτή σύμφωνα με τους κανονισμούς του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης .Τότε  είχε  ως αποκλειστικό καθήκον τα μέτρα τάξης και τις πεζές περιπολίες. Με την πάροδο του χρόνου όλα άλλαξαν και πραγματικά  τα καθήκοντα τους δεν είναι μόνο τα ανωτέρω. Οι υπερεσιακές ανάγκες αυξήθηκαν, τα ζητήματα γενικής αστυνόμευσης αυξήθηκαν ώσπου η ΥΜΕΤ την μια μέρα να λειτουργεί ως ειδική «κατασταλτική» δύναμη (γήπεδα, πορείες, συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια) και από την άλλη να χρησιμοποιείται ως διμοιρία αγήματος σε διάφορες εκκλησιαστικές ή υπηρεσιακές εκδηλώσεις. 

Ενδεικτικά θα αναφέρω μερικά από τα καθήκοντα της ΥΜΕΤ :
-Στο παρελθόν εξυπηρετούσαμε τον τομέα των δημοσίων σχέσεων του κάθε Γ.Α.Δ  με το να κάνουμε πεζές περιπολίες σε όποιο Δήμο μας ζητούνταν, με το πρόσχημα,της εμπέδωσης της ασφάλειας των δημοτών για  προφανής λόγους από πλευράς Δημάρχου!!!
-φύλαξη Αμερικάνικου Προξενίου
-Αποσπάσεις
-Διάθεση κατά το παρελθόν στα Α/Τ  την περίοδο των εορτών  για να λάβουν οι συνάδερφοι τα οφειλόμενα ρεπό!!
-Μέτρα τάξης στις αίθουσες  των δικαστηρίων κατά μόνας και όχι ως διμοιρία
-Μέτρα τάξης σε διάφορες συγκεντρώσεις-συναθροίσεις (γήπεδα, πορείες)
-Μέτρα τάξης σε διάφορες θρησκευτικές εκδηλώσεις (επιτάφιος, προσέλευση μεγάλου αριθμού πιστών για προσκύνηση)
-Συνδρομή σε διάφορες υπηρεσίες (δημοτική αστυνομία)
-Συνδρομή στην Υ.Α.Τ. κατά περιπτώσεις σοβαρών επεισοδίων
-Τώρα τελευταία λόγω αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών, τα πολλά ταξίδια εκτός έδρας για λήψη μέτρων τάξης σε διάφορες συγκεντρώσεις, συναθροίσεις στην Αθήνα, αλλά και σε γήπεδα της επαρχίας χωρίς να υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός (λεωφορεία ακατάλληλα για εκτός έδρας ταξίδια, έλλειψη φυσούνας).

Αυτά είναι κάποια από τα σημερινά μας καθήκοντα και για να μην μακρηγορώ θα ήθελα μόνο να πω ότι θα περιμέναμε ένα ευχαριστώ από την φυσική ηγεσία της Γ.Α.Δ.Θ. Παρόλα αυτά κάποιος ανώτατος αξιωματικός μας δήλωσε ότι <γνωρίζατε που ήρθατε, διαφορετικά θα γινόσασταν ληξίαρχοι στη Κοινότητα Γρεβενών».

Υ.Σ. Συγχαρητήρια στον Διοικητή της ΥΜΕΤ, Διοικητή της ΥΑΤ και στον Διευθυντή της Δ.Α.Ε.Θ που αρνήθηκαν οι άνδρες τους, να παίξουν το ρόλο της ταξιθέτριας σε γήπεδο της Θεσσαλονίκης παρόλες τις έντονες πιέσεις παραγόντων της συγκεκριμένης ομάδας!!!!

Γιώργος ΣΙΣΚΟΣ
Αντιπρόσωπος της Ε.Α.Υ.Θ στην ΠΟΑΣΥ