Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Αυτή είναι η θέσης του Υπουργείου Εργασίας για το εφάπαξ;;;


Συνάδελφοι 

Διαβάστε τι απάντησε ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, για τον χρόνο απόδοσης - καταβολής του εφάπαξ.
 
"Η θέση μας ως Υπουργείο Εργασίας είναι ότι η σειρά προτεραιότητας θα πρέπει να τηρείται για την καταβολή του εφάπαξ βοηθήματος και ότι ναι μεν δεν αναγράφεται ρητά στις συναφείς διατάξεις του σχετικού νόμου, δηλαδή του ν.2084/1992, αλλά προκύπτει άμεσα από αυτές, εφ’ όσον προϋπόθεση για τη χορήγηση του εφάπαξ βοηθήματος είναι η έκδοση οριστικής απόφασης συνταξιοδότησης του κυρίου φορέα. Επομένως, η σειρά προτεραιότητας προκύπτει με βάση την ημερομηνία έκδοσης της συνταξιοδοτικής απόφασης του κυρίου φορέα και του πρωτοκόλλου που λαμβάνει αυτή η απόφαση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Θέλω να πω πάλι ότι είναι ζήτημα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι η κατεύθυνση που έχει δοθεί προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για να καταβάλει τα εφάπαξ από τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών είναι η αυστηρή τήρηση –και εκεί δεν χωράει διάφορες παρεμβάσεις και ο «νοών νοείτω»- κανόνος χρονικής προτεραιότητας, ώστε να μην αδικείται κανείς.
Σας ευχαριστώ. "

Επομένως γιατί δεν προχωράν το ΤΕΑΠΑΣΑ και μετά αυτός  και στην αλλαγή του 31;;;;;

Α.Σ.Π.Α