Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Αρχίζει η δίκη για τη δολοφονία των δύο ειδικών φρουρών της ομάδας ΔΙΑΣ

-Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας αναμένεται να αρχίσει σήμερα η δίκη για την δολοφονία των δύο ειδικών φρουρών της ομάδας ΔΙΑΣ τον Μάρτιο του 2011.
Πρόσφατα, ένας εκ των τριών που κατηγορούνται για συμμετοχή στην δολοφονία, είχε αποφυλακιστεί μετά
από αθώωση για άλλο αδίκημα, προκαλώντας την παρέμβαση του υπουργείου Δικαιοσύνης, με έρευνα για τις συνθήκες -αποφυλάκισης- από τις φυλακές Κορυδαλλού.
Μετά την ολοκλήρωση των ερευνών δεν αποδόθηκαν ευθύνες ούτε σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους, ούτε σε δικαστικούς υπαλλήλους.
http://www.skai.gr

Οργισμένοι οι συγγενείς των δολοφονημένων αστυνομικών της ομάδας Δίας 

Οργισμένοι οι συγγενείς των θυμάτων των δυο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ απαίτησαν δικαιοσύνη όταν αντίκρισαν στο εδώλιο τους κατηγορούμενους για την υπόθεση της δολοφονίας των Γιώργου Σκυλογιάννη και Γιάννη Σκυλογιάννη που είχε γίνει τον Μάρτιο του 2011 στην περιοχή του Ρέντη: «Θέλουμε δικαιοσύνη. Μακάρι να υπήρχε θανατική ποινή», φώναζαν.
Για την υπόθεση  έχουν παραπεμφθεί (για το αδίκημα της συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση δεκαπέντε άτομα) μεταξύ των οποίων και ο 20χρονος που πρόσφατα εκ λάθους αποφυλακίστηκε από τις φυλακές του Κορυδαλλού πριν λήξει το ανώτατο όριο της κράτησης του για την υπόθεση της διπλής δολοφονίας. Ο κατηγορούμενος σήμερα είναι παρών στο εδώλιο, αλλά οι συγγενείς των θυμάτων χαρακτήρισαν σκάνδαλο την αποφυλάκιση του.  Κρατώντας στα χέρια τις φωτογραφίες των θυμάτων οι συγγενείς τους ζήτησαν να τιμωρηθούν οι δράστες με την εσχάτη των ποινών βλέποντας τους κατηγορούμενους στο εδώλιο. Και πρόσθεσαν πως η υπηρεσία τους τούς έστειλε γυμνούς στο θάνατο. Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει πολλές μέρες.
Π. Στάθης
Πηγή: http://www.capital.gr