Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Ο Δένδιας εμπαίζει την ηγεσία του αστυνομικού συνδικαλισμού για την αναδιάρθρωση, Τί είπε για μισθολόγιο, βαθμολόγιο και κρίσεις

Ο Δένδιας εμπαίζει την ηγεσία του αστυνομικού συνδικαλισμού για την αναδιάρθρωση, Τί είπε για μισθολόγιο, βαθμολόγιο και κρίσεις
Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13/12 ... "ενημερωτική" σύσκεψη στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης υπό τον κ. Δένδια με όλους τους προέδρους και τους γραμματείς των Ομοσπονδιών κι Ενώσεων της Αστυνομίας (ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, ΠΟΣΥΦΥ, ΣΕΦΕΑΑ) από τους οποίους ζητήθηκαν μέσα σε μια εβδομάδα ολοκληρωμένες μελέτες και προτάσεις για την αναδιάρθρωση της Αστυνομίας!!! Έστω και τώρα, μετά τα απανωτά δημοσιεύματα του bloko.gr και το καρφί του κ. Γεωργατζή στο προ ημερών 22ο συνέδριο της ΠΟΑΞΙΑ, ο κ. Δένδιας τους είδε μεν, τους άφησε όμως να φύγουν δίχως να
γίνουν σοφότεροι.
Οι συνδικαλιστές, σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr ζήτησαν ένα πρόπλασμα από το σχεδιασμό που έχει ήδη καταρτίσει το υπουργείο και ο κ. Δένδιας τους απάντησε πως δεν υπάρχει τίποτα απολύτως και ότι όλα θα γίνουν από μηδενική βάση!!!

Τώρα, πώς ο κ. Δένδιας στην παρουσίαση του ΠΔ για τα τμήματα της ρατσιστικής βίας είχε δηλώσει ότι θα φέρει τα ΠΔ για την αναδιάρθρωση Αστυνομίας και Πυροσβεστικής στα τέλη Δεκεμβρίου, αυτό μόνο ο ίδιος και ο υπασπιστής του (ας μην σπεύσει ο θεσμικός εσμός θα εξηγήσουμε αργότερα) το γνωρίζουν. Ή τότε κορόιδευε εαυτόν και αλλήλους ο ευαγγελιστής Δένδιας, ή δεν ήξερε τί του γινόταν. Άλλη μεσοβέζικου τύπου εξήγηση δεν υπάρχει.   
Και για να μην μας λέτε κακεντρεχείς ή παραδόπιστους, ιδού του λόγου το αληθές: "Μαζί με τον νόμο που θα έρθει ελπίζω πριν από τα Χριστούγεννα και που θα αφορά την αναδιάρθρωση του Υπουργείου, της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, θα υπάρξει πρόβλεψη τροποποίησης του  Νόμου 3938/2011 για τη διευκόλυνση των καταγγελιών και τη μεγαλύτερη ευελιξία αυτού του Γραφείου, το οποίο πρέπει επιτέλους να λειτουργήσει. "  Απόσπασμα από δηλώσεις Δένδια στις 29 Οκτωβρίου 2012. Στο θέμα, είχε αναφερθεί μία φορά νωρίτερα και μία στο τέλος απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις.
Πάνω σε ποια ... tabula rasa είχε στηριχτεί τότε και σε ποια δεδομένα; Άβυσσος η ψυχή...
Στη συνέχεια, ακατάβλητος από τις πιεστικές ερωτήσεις των συνδικαλιστών ο υπουργός κι έχοντας στο πλευρό του τον γενικό γραμματέα του υπουργείου και το διευθυντή του γραφείου του (αυτή του υπασπιστή είναι εκ των πραγμάτων κι εκ προοιμίου αυτονόητα δεδομένη γι αυτό και δεν καταγράφεται εκτός πλαισίου) τους ανακοίνωσε ότι πρόθεση του είναι αρχές Φεβρουαρίου να κατατεθεί στη Βουλή το νομοθέτημα για την αναδιάρθρωση και μέσα στον ίδιο  μήνα να ψηφιστεί. Γι αυτό και τους ζήτησε σε μορφή τελεσίγραφου να καταθέσουν μέσα σε μία βδομάδα προτάσεις, ειδάλλως απλώς δεν θα ληφθούν στα υπόψη. Αυτό δεν το είπε αλλά το εννοούσε.
Διευκρίνισε ότι θα γίνει συγκερασμός θέσεων και αρχών μεταξύ των προτάσεων τους, της σχετικής που ετοιμάζει το ΚΕΜΕΑ και της φυσικής ηγεσίας (πάλι καλά) ώστε μέσα από αυτό το φρανκεστανικό συμπίλημα να προκύψει η ψιμυθίωση. Ανακοίνωση επίσης ότι η μελέτη ύψους 500.000 ευρώ που ανατέθηκε σε εμπειρογνώμονες μετά από διαγωνιστική διαδικασία από τον κ. Παπουτσή, ακυρώθηκε καθώς και το κόστος κρίθηκε υψηλό και το αποτέλεσμα αμφίβολης αξίας. 
Από εκεί και πέρα, τους ζήτησε να κλείσουν τα αυτιά τους σε όλα όσα δημοσιοποιούνται από δημοσιογράφους αναφορικά με την αναδιάρθρωση, όπως επίσης και για μισθολόγιο, βαθμολόγιο κρίσεις και προαγωγές. Μετά την ψήφιση του νόμου για την αναδιάρθρωση και συνδυαστικά με αυτόν , θα καταρτιστούν τα νέα σχέδια για να κατατεθούν το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο στη Βουλή.
Οπότε οι επόμενες κρίσεις, οψέποτε κι αν γίνουν θα γίνουν με τα ισχύοντα δεδομένα.
.
www.bloko.gr