Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Υπόμνημα για την ενίσχυση της Γ.Α..Δ.Θεσ/νίκης από την Ε.Α.Υ.Θ

-Υπόμνημα έστειλε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης ,προς τους θεσμικούς φορείς της Πόλης , Υπουργούς, Βουλευτές, Περιφερειάρχη, Δημάρχους, αναφορικά με τις τεςράστιες ελλείψεις σε προσωπικό (1.200 κενές θέσεις η 25% της δύναμης), ζητά την παρέμβαση τους και την στήριξη των πρωτοβουλιών που θα πάρει το Σωματείο , αν ξανακοφεύσει η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και συμπεριφερθεί ξανά απαξιωτικά.


Η ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ως σωματείο των   Αστυνομικών  που υπηρετούν στις υπηρεσίες της Γ.Α.Δ.Θεσσαλονίκης , «κρούει τον κώδωνα  του κινδύνου» προς κάθε θεσμικό φορέα της πόλης.

Εδώ και αρκετά χρόνια η συμπεριφορά της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας της Αστυνομίας απέναντι στην συμπρωτεύουσα της Ελλάδας, την Θεσσαλονίκη είναι άκρως απαξιωτική, πως αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί εφόσον τόσο οι δικές μας προτροπές, όσο και οι θεσμικές παρεμβάσεις Βουλευτών, του Περιφερειάρχη, των Δημάρχων της Περιφερειακής Ενότητας και όλων των θεσμικών και παραγωγικών φορέων της πόλης για κάλυψη των 1200 κενών οργανικών θέσεων (25% περίπου της συνολικής δύναμης), έχουν πέσει στο κενό και η ενίσχυση με προσωπικό της Γ.Α.Δ.Θεσσαλονίκης «όνειρο απατηλό».


Μόνο μέσα στον τελευταίο μόνο ενάμιση (1κ ½) χρόνο έχουν αποφοιτήσει από τις Αστυνομικές Σχολές τρείς χιλιάδες διακόσιοι (3.700) αστυφύλακες και ειδικοί φρουροί και στην Θεσσαλονίκη τοποθετήθηκαν μόνο επτά(7)!!! , στις δε τακτικές  του 2012 και έκτακτες του 2011, ετήσιες μεταθέσεις για την Θεσσαλονίκη "ανοίχθηκαν" με απόφαση του Α.Ε.Α μόνο εβδομήντα πέντε (75) θέσεις!!!.Συγκεκριμένα, στο προηγούμενο έτος ,τον Οκτώμβριο 2011, απεφοίτησαν από την σχολή αστυφυλάκων 2.100 νέοι αστυφύλακες, στην Αθήνα τοποθετήθηκαν 2.039 και στην Θεσσαλονίκη μόνο 12....!!!!Τα συμπεράσματα δικά σας.

Το μόνο που θυμίζει αστυνομικές υπηρεσίες στην πόλη μας είναι οι νταμπέλες των Α.Τ και Τ.Α, τμήματα με δεκατέσσερις αστυνομικούς(14) η με είκοσι(20) που ίσα – ίσα επαρκούν για εσωτερικές υπηρεσίες και για καμία πεζή η εποχούμενη περιπολία. Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η κυκλοφορία ενός μόνο περιπολικού στην εδαφική αρμοδιότητα δύο (2) αστυνομικών τμημάτων η τμημάτων ασφαλείας και όχι σε όλη την διάρκεια του εικοσιτετραώρου.

Φυσικά η κατάσταση αυτή έχει επιδεινωθεί με την απόσπαση διακοσίων σαράντα πέντε (245)  αστυνομικών στην Θράκη για την λαθρομετανάστευση.

Τα κενά αυτά καλούνται να αναπληρώσουν οι εναπομείναντες συνάδελφοι μας , φυσικά παραβιάζοντας η ηγεσία το ωράριο εργασίας τους ,εις βάρος της προσωπικής, οικογενειακής και κοινωνικής τους ζωής.

Πόσο όμως οργανικά μπορεί να αντέξει ένας «κακοποιημένος» εργασιακά αστυνομικός; Πόσο αλήθεια επηρεάζει η κατάσταση αυτή την αποτελεσματικότητα του; Πως θα διασφαλιστεί των δικαίωμα στην ασφάλεια των συμπολιτών μας; Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα ,με κενές αστυνομικές υπηρεσίες δεν μπορεί να υπάρξει θετικά παραγόμενο αποτέλεσμα, παρά μόνο αυξανόμενη ανασφάλεια, εγκληματικότητα και λαθρομετανάστευση.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης μπροστά στην απαξιωτική αυτή συμπεριφορά της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας μας δεν θα μείνει απαθής ,    
απαιτούμε άμεση εκδήλωση των προθέσεων των παραπάνω ηγεσιών για  κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων με τις έκτακτες μεταθέσεις του 2012 και τις τοποθέτησεις των νεοεξερχόμενων αστυφυλάκων του Σεπτεμβρίου και ζητούμε την συνδρομή σας  και την έμπρακτη συμπαράσταση σας καθόσον το θέμα αυτό επηρεάζει την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών και με τελική αρνητική επίδραση στις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τον πολίτη.
Σε μια μη έγκαιρη αποσαφήνιση των προθέσεων της Πολιτικής και Φυσικής μας Ηγεσίας  και επαναλαμβανόμενη για πολλά χρόνια απαξιωτική συμπεριφορά και μη ολοκληρωτική κάλυψη των κενών της  Γ.Α..Δ.Θ  δηλώνουμε αποφασισμένοι να προβούμε σε επαναλαμβανόμενες ένστολες διαμαρτυρίες , τις ημέρες της Δ.Ε.Θ και σε αυτές της εκδηλώσεις σας καλούμε να είστε μαζί μας και να συμμετέχετε.


                                                 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΠΑΔΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                              ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ  ΘΕΟΦΙΛΟΣ
        6976518061                                                    6979972444