Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

"ΑΓΡΥΠΝΙΑ" ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ .....................

Μετά τις καταγγελίες συναδέλφων -που αποσπάσθηκαν στον Έβρο -για τις απαράδεκτες συνθήκες διαμονής και υγιεινής στο Τ.Δ.Α Διδυμοτείχου των 400 και πλέον συναδέλφων που θα "στοιβάζονταν" 5-5 στους θαλάμους της Σχολής, επιτόπου βρέθηκαν για να συμπαρασταθούν και να απαιτήσουν - ως είχε άλλωστε διαβεβαιωθεί - να μην διαμείνουν οι συνάδελφοι μας στην Σχολή αλλά σε ξενοδοχεία η άλλα καταλλύματα που θα πληρούσαν τις προυποθέσεις.
Παρά τις  συνεχείς οχλήσεις και πιέσεις προς την ηγεσία της αστυνομίας, κλυση δεν δόθηκε η δεν βρέθηκε και έτσι σε ανοιχτή συνέλευση των απεσπασμένων συναδέλφων με τους συνδικαλιστές της Π.Ο.ΑΣ.Υ και τα Προεδρεία των Ενώσεων της Κεντρικής Μακεδονίας, ΑΠΟΦΑΣΙΣΘΗΚΕ, να εγκαταλέιψουν όσοι  συνάδελφοι είχαν ηδη εγκατασταθεί τους χώρους της Σχολής, να μην μείνει κανείς μέσα στην Σχολή και όλοι μαζί απεσπασμένοι και συνδικαλιστές να μεταβούν στην Αστυνομική Διεύθυνση ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ και να προβούν σε καθιστική , ολονύχτια διαμαρτυρία απιατώντας:
1.Την εξεύρεση καταλλήλων καταλλύματων για τους συναδέλφους.
2.Η την επιστροφή τους στις Αστυνομικές Διευθύνσεις τους , όπου θα εκτελούν κανονικά υπηρεσίες μέχρι να βρεθούν καταλλήλα καταλλύματα και μετά να μεταβούν στην Α/Δ Ορεστιάδας για εκτέλεση υπηρεσίας στα σύνορα.

Παρόντες στις εξελίξεις ήταν:
- Από την Π.Ο.ΑΣ.Υ ο Πρόεδρος Χρήστος ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ και τα μέλη του Δ.Σ ΒΛΑΧΟΣ Γιώργος,ΟΣΣΑΣ Βασίλης και ΔΗΜΟΥΤΣΗΣ Παντελής(Πρόεδρος Ορεστιάδας).
- Από τις Ενώσεις Κεντρικής Μακεδονίας όλα τα Προεδρεία.
-Και από την Θεσσαλονίκης ο Πρόεδρος ΠΑΔΙΩΤΗΣ Δημήτρης με τον Αντιπρόεδρο ΔΡΟΣΟ Στέργιο και το μέλος του Δ.Σ ΤΣΑΙΡΙΔΗ Θόδωρο.

Επίσης νωρίς το απόγευμα στην Αλεξανδρούπολη δόθηκε συνέντευξη τύπου για τα διαλβανόμενα στον Έβρο από τα Προεδρεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ και των Α'Βαθμίων Ενώσεων, επίσης έγιναν συναντήσεις με τον Δήμαρχο και τον Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης και από τους οποίους εκφράστηκε η αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη, διότι δεν διεκδικούμε την αποφυγή των υποχρεώσεων μας ως αστυνομικοί , αλλά απαιτούμε τα αυτονόητα για τους συναδέλφους μας.

Ο αγώνας συνεχίζεται , με καθημερινή συνδικαλιστική παρουσία σε όλον τον Έβρο, για την άμεση επικοινωνία με τους συναδέλφους μας για την καταγραφή , επισήμανση και επίλυση των προβλημάτων.
Ενέργειες όπως αυτές που καταγράφηκαν έξω από το Τ.Δ.Α Κομότηνης , εις βάρος συνδικαλιστών που εκτελούσαν ενσυνείδητο συνδικαλιστική υποχρέωση και δικαίωμα, να είναι σίγουροι ότι δεν κάμψουν το αγωνιστικό μας φρόνημα, αλλά και ούτε θα μείνουν αναπάντητες, όταν θα κάτσει "ο κουρνιαχτός" θα αναζητηθούν ευθύνες.

Α.Σ.Π.Α

Α.Σ.Π.Α