Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ


Η κυβέρνηση, η αστική τάξη και η ΕΕ που έχουν αναθέσει στους ένστολους το ρόλο του σκληρότερου θύτη σε βάρος του λαού, ταυτόχρονα μειώνουν σταθερά το μισθό τους, ενώ το ύψος του πλέον θα συνδέεται με την «απόδοσή» τους, ενισχύοντας έτσι μαζί και μ’ άλλες ρυθμίσεις τον αντιλαϊκό κατασταλτικό ρόλο των ένοπλων μηχανισμών. Έτσι οι ένστολοι μετατρέπονται και σε θύματα. 
Οι ένστολοι, όπως όλοι οι εργαζόμενοι, έχουν κάθε δικαίωμα ν’ αντιδρούν, ν’ αγωνίζονται ενάντια στα μέτρα που υποβαθμίζουν τη ζωή τους, το μέλλον των παιδιών τους.
Το ΚΚΕ στηρίζει αυτό τον αγώνα τους, όπως και κάθε εργαζόμενου, ανεξάρτητα από κλάδο.
Η εργασία, η ζωή μ’ αξιοπρέπεια που διεκδικούν είναι σε αντίθεση με το ρόλο του πραιτωριανού που κατά κύριο λόγο τους επιφυλάσσουν σαν στήριγμα σ’ ένα σύστημα που υποβαθμίζει σταθερά τη ζωή του λαού για να ευημερούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας, για να κυριαρχεί με το «νόμο» και την καταστολή, η αδικία και η εκμετάλλευση.
Είναι φανερό ότι κανένας εργαζόμενος ή κλάδος δεν θα μπορέσει να λύσει τα προβλήματα μόνος του, πολύ περισσότερο σε αντιπαράθεση με τους άλλους. Γι’ αυτό και οι ένστολοι σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να σταθούν απέναντι στο λαό που αγωνίζεται σε συνθήκες κρίσης για την επιβίωσή του. Η λύση βρίσκεται στον προσανατολισμό, τη συμπαράταξη με το λαϊκό κίνημα που αντιστέκεται, απορρίπτει την επίθεση κυβέρνησης – ΕΕ. 


ΑΘΗΝΑ  23/8/2012 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ