Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Η υπεροψία και η αλαζονεία…..οδηγούν στην σύγκρουση και τα αδιέξοδα.


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ
     ΚΙΝΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
                Α.Σ.Κ.Α


Η υπεροψία  και η αλαζονεία…..οδηγούν στην σύγκρουση και τα αδιέξοδα.


Τα τελευταία  «έργα και ημέρες» της Φυσικής Ηγεσίας της αστυνομίας και των αστυνομικών, προσδίδουν ένα συγκρουσιακό χαρακτήρα στις σχέσεις μεταξύ των εκλεγμένων εκπροσώπων των αστυνομικών – Συνδικαλιστικό Κίνημα – και αυτής.
Η αλήθεια είναι ότι στο παρελθόν , έχουν δοθεί «δείγματα γραφής»  της ενεστώσας Φυσικής Ηγεσίας, η οποία έχει προκαλέσει αρκετές φορές τους συνδικαλιστές , και τους εργαζόμενους αστυνομικούς  και μάλιστα σε καίρια ζητήματα που είχαν να κάνουν με την αξιοπρέπεια και την προσωπική και οικογενειακή γαλήνη των αστυνομικών – όπως η για δύο (2) φορές επιχείρηση κατάργησης σημαντικών διατάξεων του «Κώδικα Μεταθέσεων», όπως και σε άλλες περιπτώσεις θέματα τα οποία αφορούσαν άμεσα το αστυνομικό προσωπικό και δεν είχαν να κάνουν αποκλειστικά και μόνο με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό , επιχειρήθηκε από την Αστυνομική Ηγεσία να αποφασίσει μόνο της «για μας χωρίς εμάς», όπως το Πειθαρχικό Δίκαιο και τα Πειθαρχικά Συμβούλια, αλλά και η συστηματική παραβίαση θεμελιωδών διατάξεων του ωραρίου εργασίας των αστυνομικών  - έκτακτες μετακινήσεις δυνάμεων , ανάκληση ρεπό, επιμήκυνση ωραρίου κ.α,  με την επίκληση σχεδόν καθημερινά των διασφαλισμένων θεσμικά όρων  «σε εξαιρετικές περιπτώσεις εκτάκτων υπηρεσιακών αναγκών», «υπηρεσιακούς λόγους», «υπηρεσιακές ανάγκες» και «πληροφορίες» η ασάφεια των οποίων έχει δημιουργήσει πάρα πολλές αντιδράσεις , αλλά η παραβίαση  ενός Νόμου η Π.Δ, από την ηγεσία της αστυνομίας αποτελεί θεσμικό δικαίωμα, ενώ η παραπάνω θεσμική παραβίαση από το αστυνομικό προσωπικό πειθαρχικά η και ποινικά ακόμη παράβαση.

Μέχρι στιγμής πάντως και η νέα Πολιτική Ηγεσία του Υπ.ΠΡΟ-ΠΟ έχει ταυτίσει και αυτή την συμπεριφορά της απέναντι στους αστυνομικούς υπαλλήλους της , στο «ίδιο μήκος κύματος» με την Φυσική Ηγεσία.
Εξάλλου από την μια -δια στόματος αυτής – ζητήθηκε να στηρίξουμε και να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό στην επιχείρηση «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ» ως εργαζόμενοι και ως εκπρόσωποι τους και  όταν απαιτήθηκαν  από εμάς διευκρινήσεις, διαβεβαιώσεις και συναίνεση για μια σειρά σημαντικά ζητήματα που είχαν ανακύψει με την δημοσιοποίηση της απόφασης, η απάντηση ήταν «η αστυνομία δεν διοικείτε με συναίνεση»!!!!!!!
Φυσικά – όπως λένε και στα χωριά μας – «αν δεν ταιριάζανε δεν θα συμπεθεριάζανε» και στις μόλις προ ολίγων ημερών κρίσεις θα είχε λυθεί ο «αρραβώνας» .

Όμως την «αρμονική αυτή συμβίωση» , δεν είμαστε εμείς εκείνοι οι συνδικαλιστές -σε αντίθεση με άλλους-  και εργαζόμενοι  που να την ανεχτούμε ,ούτε να γίνουμε συμμέτοχοι, ούτε να υπερθεμάτισουμε.

Όσο λοιπόν θα συνεχίσουμε να αιφνιδιαζόμαστε ως εργαζόμενοι σε οικονομικά και θεσμικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα μας, τον ατομικό και οικογενειακό προϋπολογισμό και προγραμματισμό μας και την επαναφορά μας στον «εργασιακό μεσαίωνα» με την αποσάθρωση όσων μέχρι σήμερα κατακτήσαμε , τόσο δεν θα υποστέλλουμε την αγωνιστική μας διάθεση και δεν θα συναινούμε στον ατομική και οργανική μας εξαθλίωση.
Δυστυχώς η επιβεβαίωση – αλλά και αφορμή – για το άρθρο αυτό αποτελούν οι αντιδράσεις των συναδέλφων μας από την Ροδόπη και την Αλεξανδρούπολη , για το «στήσιμο» από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ και την ματαίωση  της συνάντηση τους , θεωρώντας  αυτός «ότι δεν υπάρχουν προβλήματα για να συζητήσουν»!!
Η αλαζονική, υπεροπτική, υποτιμητική και απόλυτα απαξιωτική συμπεριφορά του κ. Αρχηγού, στους εκλεγμένους εκπροσώπους των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης και Αλεξανδρούπολης, αποτελεί προσβολή για το σύνολο του εκλεγμένου  - και όχι διορισμένου όπως αυτός – Συνδικαλιστικού Κινήματος των αστυνομικών.
Η στάση αυτή δεν είναι ένα ξεκομμένο γεγονός ,αλλά ι αποτελεί συνέχεια προηγουμένων υποτιμητικών και απαξιωτικών εκφράσεων του στην τελευταία συνάντηση της Π.ΟΑΣ.Υ και των Προέδρων των Α’Βαθμίων Ενώσεων. Συνάντηση από την οποία απαίτησε σεβασμό , ξεχνώντας όμως ότι ο σεβασμός από τους υφισταμένους – και όταν μάλιστα αυτοί είναι παρόντες ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι των υφισταμένων – δεν απαιτείται αλλά ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ!!!!!!   

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Επειδή έτσι όπως προδιαγράφεται το εργασιακό μας μέλλον , θα απαιτείται από εμάς συνεχώς μια αυξημένη παρουσία και υπερεργασία προκειμένου να αντιμετωπισθούν η αυξανόμενη εγκληματικότητα, οι αυξανόμενες κοινωνικές εντάσεις λόγω της εφαρμοζόμενης πολιτικής των «μνημονίων»  και του περιορισμού της λαθρομετανάστευσης .
Χωρίς όμως να αναγνωρίζεται η αυξημένη προσφορά μας αυτή και η ιδιαιτερότητα του επαγγέλματος μας, αφού ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε από τους πρώτους που θα υποστούμε τα «νέα μέτρα».
Το μόνο που μας μένει είναι ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ μας και φυσικά η οικογένεια μας , δεν πρέπει λοιπόν ούτε τον συνάδελφο μας να εγκαταλείψουμε, ούτε την οικογένεια  μας , θα αγωνιστούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.
Και αν θα χρειαστεί να «πέσουμε», θα «πέσουμε» ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ……

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΑΣ ΚΙΝΗΜΑ…..τον μοναδικό εγγυητή , που θα διασφαλίσει εμάς και τον Οργανισμό της ΕΛ.ΑΣ.

Όλοι οι άλλοι όσοι περάσανε «πήραν και κάτι» .

Α.Σ.Κ.Α