Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

«η σταγόνα ξεχείλισε το ποτήρι»

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΛΩΝ της ΠΟΑΣΥ

Αθήνα 19 Αυγούστου 2012
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

«η σταγόνα ξεχείλισε το ποτήρι»

Τα όσα έρχονται μαζί με το φθινόπωρο δεν επιτρέπουν δυστυχώς αισιοδοξία για τους πολίτες της χώρας. Τα μέτρα των 11,5 δις θα αποτελέσουν όπως όλα δείχνουν τη "τελική λύση" για τους Έλληνες.     
Οι Αστυνομικοί και γενικά οι ένστολοι όχι απλά δεν θα αποτελέσουν την  εξαίρεση αλλά όπως όλα δείχνουν θα είναι από τους πρώτους που θα "πέσουν" από τη νέα επέλαση περικοπών μισθών ,συντάξεων και εφάπαξ.         
Ανεξάρτητα από τι θα πράξει η «τρόικα της συγκυβέρνησης» αλλά  κυρίως από το τι θα καταφέρει ο κ.κ. Πρωθυπουργός της Χώρας μας  από την επίσκεψη του στις Ευρωπαϊκές Πρωτεύουσες το συνδικαλιστικό κίνημα των Αστυνομικών που  εκφράζεται από την ΠΟΑΣΥ, οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλία δράσεων. Δράσεις που δεν θα εξαντλούνται σε κείμενα διαμαρτυριών και σε «συνηθισμένες διαμαρτυρίες» αλλά οφείλει να προχωρήσει σε δυναμικές «ασυνήθιστες» πρωτοβουλίες.
 Είναι γνωστό ότι το συνδικάτο δεν χαράζει την οικονομική πολιτική της Χώρας μας πλην όμως υπάρχουν τα περιθώρια αντίδρασης και συσπείρωσης όλων των ένστολων,  Αστυνομικών -Πυροσβεστών -Λιμενικών αλλά και των Στρατιωτικών κάτω από ένα κοινό όργανο που θα δώσει την μάχη της επιβίωσης και της αξιοπρέπειας των ένστολών. 
          Οι ένστολοι ότι χρώμα στολής και αν φοράνε έχουν φθάσει στα όρια τους από τις περικοπές και την αναποτελεσματικότητα των μέτρων. Τους έχει κυριεύει η απόγνωση της καθημερινής επιβίωσης και η απάθεια από την απουσία ουσιαστικών παρεμβάσεων για την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων.
Η ευθύνη μας είναι μεγάλη και τα μέσα μας προς το παρόν πενιχρά. Γνωρίζουμε ότι τίποτα δεν είναι εύκολο. 
          Καλούμε τον Υπουργό μας κ. ΔΕΝΔΙΑ να  ανοίξει ένα πραγματικό , συνεχές και ουσιαστικό επίπεδο επικοινωνίας και διαλόγου όχι μόνον με το Συνδικάτο αλλά και με τον τελευταίο Αστυνομικό.
Καλούμε τον Αρχηγό του Σώματος  να μην «βάλλει απέναντι» το προσωπικό και να μην διστάσει να επισημαίνει ανοιχτά τις επιπτώσεις των περικοπών και των άλλων μέτρων που θα του ζητήσει η Πολιτική Ηγεσία.
Καλούμε το Προεδρείο ,τα μέλη του Δ. Σ. της ΠΟΑΣΥ , τα Προεδρεία των πρωτοβαθμίων οργανώσεων κατά το προσεχές Διοικητικό και Γενικό  Συμβούλιο να αναλογιστούν τις ευθύνες τους απέναντι στους Συναδέλφους και να «τολμήσουν».
Τα εκλεγμένα μέλη της Α.Σ.Κ.Α. θα καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις καθώς και χρονοδιάγραμμα το οποίο και θα δημοσιοποιήσουν μετά το πέρας των εργασιών του Δ. Σ. 

Τα εκλεγμένα μέλη στο ΔΣ της ΠΟΑΣΥ
Γιώργος ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ - Μιχάλης ΤΟΛΙΚΑΣ - Αντώνης ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ -
Γιώργος ΦΕΣΤΕΡΙΔΗΣ- Κώστας ΜΑΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ - Στέργιος ΜΠΑΝΤΟΛΑΣ -
Χρήστος ΤΡΙΓΩΝΗΣ -Βασίλης ΟΣΣΑΣ -