Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Μια είναι η λύση.....και μάλιστα οριστική!!!

Αμέσως μετά την πολιτική απόφαση,για το "σφράγισμα των συνόρων" και την υπηρεσιακή διαταγή για την άμεση "αποστολή 1.881 αστυνομικών (πρώην συνοριοφυλάκων)...." όπως ρητά ανέφερε αυτή, από την πλευρά του συνδικαλιστικού κινήματος των αστυνομικών "γεννήθηκαν" μια σειρά ερωτήματα , ποιοί θα πάνε, για πόσο χρονικό διάστημα, γιατί τόση "βιασύνη", τι θα γίνει με την διαμονή, σίτιση, διοικητική μέριμνα, αντιμετώπιση περιπτώσεων αστυνομικών με κοινωνικά και οικογενειακά προβλήματα - όπως οι ανήλικες μητέρες και οι πολύτεκνοι - ,τι θα γίνει με τα αστυνομικά τμήματα των 21 Α/Δ που θα "αδειάσουν" κ.α.

Κανείς όμως μέχρι σήμερα - συνδικαλιστικά - δεν ανέδειξε τον τρόπο για το πως θα γλυτώσουν και οι συνάδελφοι από μια πολύχρονη ταλαιπωρία ,όπως τα "μεταβατικά αποσπάσματα" του 1992 , που "κράτησαν" μέχρι το 2000 ,οπότε και προσελήφθησαν οι συνοριοφύλακες και πως η σημερινή "αιμοραγία" των αστυνομικών υπηρεσιών θα σταματήσει και θα επαναπατριστούν οι 1.881 συνάδελφοι μας.

Μια λύση η οποία θα μπορούσε να μετριάσει τον αριθμό (1.881) και ακούστηκε κάπως - χωρίς να δηλώνει προθυμία η πολιτική και φυσική ηγεσία - ήταν η κατ'εξαίρεση του Π.Δ 100/2000 εκτακτες μεταθέσεις και αποσπάσεις με κίνητρο την προσμέτρηση των μορίων.Η λύση αυτή ενός αριθμού συναδέλφων που θα εκδήλωναν το ενδιαφέρον, αλλά και η υπηρεσιακή "συναίνεση", θα ήταν για έναν περιορισμένο αριθμό των διακοσίων (200) το πολύ αστυνομικών.
Αλλά και πάλι ο αριθμός αυτός σύμφωνα με τους υπαινιγμούς της ηγεσίας θα ήταν προσθετικός στον αριθμό 1.881!!!!!

Μια είναι η μοναδική και οικονομικότερη λύση!!!!!!

Η κατ' εξαίρεση υπέρβαση του περιοριστικού μνημονιακού μέτρου του 1:5 των προσλήψεων, λύση εφικτή εφόσον το κόστος της επιχείρησης βαρύνει αποκλειστικά το Ευρωπαικό Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων.
Δηλαδή προσλήψεις  αστυνομικών για την αποκλειστική φρούρηση των συνόρων με την Τουρκία (Έβρος) .

Λύση η οποία είναι και αποτελεσματικότερη και οικονομικότερη και διασφαλίζει την αποκατάσταση α)της λειτουργίας των αστυνομικών υπηρεσιών που έχουν αποδυναμωθεί με τις αποσπάσεις στον Έβρο και β) του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών.
Και συμβάλλει στην μείωση της ανεργίας των νέων που σήμερα ξεπερνάει το 30%.

Σήμερα ο κάθε αποσπασμένος αστυνομικός στον Έβρο , κοστίζει - χωρίς τον μηνιαίο μισθό του - πάνω από 2.000 ευρώ!!!!! (εκτός έδρας, σίτιση, διαμονή).
Αντιθέτως μια νέα πρόσληψη ενός αστυνομικού μόλις 1.100- 1.200 ευρώ μικτά!!!!!
Επομένως με τα χρήματα των 1.881 αστυνομικών μπορούν να προσληφθούν τουλάχιστον 3.000 αστυνομικοί, είτε μόνιμοι, είτε πενταετούς υποχρέωσης - σύμβασης (όπως οι Ε.Φ και Σ.Φ).


Η λύση είναι στις προθέσεις και την θέληση της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας με την οποία εμείς συμφωνούμε και την υποστηρίζουμε διότι αντιμετωπίζει με τον καλύτερο τρόπο το πρόβλημα.

*Κρατάμε την επιφύλαξη αν τα χρήματα του Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων μπορούν να αξιοποιηθούν για προσλήψεις , αλλά το οικονομικό κόστος της σημερινής κατάστασης είναι ένα πολύ πειστικό επιχείρημα.

Α.Σ.Π.Α