Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Η Ένωση Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τους αποσπασμένους αστυνομικούς στον Έβρο

Η Ένωση Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τους αποσπασμένους αστυνομικούς στον Έβρο


Πέμπτη, 02 Αύγουστος 2012
-ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Αλεξανδρούπολη,02 Αυγούστου  2012

Θέμα : Ανακοίνωση -  Ενημέρωση για τους αποσπασμένους συναδέλφους στον Έβρο
Αγαπητοί συνάδελφοι .
Πάγια θέση – αίτημα  μας τα δύο τελευταία χρόνια ήταν η ενίσχυση των συνοριακών τμημάτων για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε   στα καθήκοντα μας  τόσο στην φύλαξη των συνόρων όσο και στη διαχείριση των συλληφθέντων λαθρομεταναστών. Πλην όμως με μια τελείως διαφορετική πρόταση , να ενισχυθεί ο Έβρος από συναδέλφους οι οποίοι θα έρθουν εθελοντικά και θα κατάγονται ή θα έχουν τόπο συμφερόντων τον Έβρο.   Την παραπάνω πρόταση τόσο εμείς όσο και η Ομοσπονδία μας που την υιοθέτησε , προσπαθήσαμε να την αναδείξουμε και να την προωθήσουμε όσο και όπως    μπορούσαμε .

Τελευταία προσπάθεια για προώθηση της πρότασης μας  έγινε μόλις πριν από μία εβδομάδα κατά την επίσκεψη του Υπουργού  κ. ΔΕΝΔΙΑ στον Έβρο στη συνάντηση που είχαμε μαζί του. Εκείνη την ημέρα βρήκε πολύ λογική την πρόταση μας και θεωρήσαμε ότι επιτέλους βρέθηκε κάποιος που  μας άκουσε και θα την προωθούσε.
Δυστυχώς όμως λίγες μέρες αργότερα προφανώς επικράτησαν  οι ιδέες κάποιων άλλων ή ο κ. Υπουργός  άλλα πίστευε και άλλα μας έλεγε.  Αποτέλεσμα να βγει από το Αρχηγείο η  72175/12/933789 διαταγή που μας γυρνάει δεκαετίες πίσω, τότε που ίσχυε το αποφασίζομε και διατάσουμε χωρίς να λαμβάνετε υπόψη η ανθρώπινη υπόσταση και οι ανάγκες που έχουν οι Έλληνες εργαζόμενοι Αστυνομικοί.  
Από την πρώτη στιγμή διατυμπανίσαμε  τη αντίθεση μας και σε συνεργασία με την Ομοσπονδία και τις υπόλοιπες πρωτοβάθμιες Ενώσεις της Χώρας προσπαθήσαμε να αλλάξουμε αυτή την απόφαση του αρχηγείου , δυστυχώς όμως το αποτέλεσμα δεν είναι μέχρις στιγμής τουλάχιστον το επιθυμητό. Ο καθένας αναλαμβάνει τη ευθύνη των λόγων και των πράξεων του , Ο κ. Υπουργός και ο κ. Αρχηγός έχουν αναλάβει τις δικές τους και θα κριθούν από το αποτέλεσμα όλου αυτού του εγχειρήματος.
Εμείς από την πλευρά μας θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι σε όλη τη διάρκεια της παραμονής σας στον τόπο μας ,θα βρισκόμαστε δίπλα σας με όποιο τρόπο μπορούμε. Δίστιχος θεωρούμε δεδομένο ότι θα υπάρξουν προβλήματα αφού η διαχείριση ενός τόσο μεγάλου αριθμού εργαζομένων τόσο για εμάς όσο και για την Α.Δ. Αλεξανδρούπολης είναι ένα γεγονός πραγματικά πρωτόγνωρο . Για οποιοδήποτε πρόβλημα σας που δεν μπορεί να επιλυθεί από τους συναδέλφους που είναι υπεύθυνοι, από την πλευρά της Αστυνομική Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης παρακαλούμε  να επικοινωνείτε μαζί μας ώστε σε πρώτο χρόνο να ενημερωνόμαστε για τα προβλήματα που υπάρχουν και σε δεύτερο χρόνο να προωθούμε αυτά για την επίλυση τους.  
Για το Διοικητικό Συμβούλιο                  

Ο Πρόεδρος
ΧΑΤΖΗΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Κωνσταντίνος
Ο Γενικός Γραμματέας
ΤΣΙΑΚΙΡΗΣ Δημήτριος