Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Κάλεσμα συσπείρωσης ,μάχης και αγώνα......


                      Συνάδελφοι «γρηγορείτε».

      Μας κούρασαν ,κουραστήκαμε και ψυχικά και σωματικά και ηθικά.
     Εδώ και πάρα πολλά χρόνια , είναι κοινώς ομολογούμενο ότι η Αστυνομία είναι σχεδόν το μόνο κομμάτι τηςδημόσιας διοίκησης που όχι μόνο στοιχειωδώς αλλά και επαρκώς ανταποκρίνεται στα καθήκοντα της καισυμπληρώνει με τα «φορτωμένα»  σε αυτή «πάρεργα» και την υπόλοιπη δημόσια διοίκηση.
     Από την μικροεγληματικότητα στο οργανωμένο έγκλημα, από την τρομοκρατία στις διαδηλώσεις και τονιδιότυπο «ακήρυχτο πόλεμο» με τους κουκουλοφόρους και τους «γνωστούς αγνώστους» , από την φύλαξητων συνόρων στην  φύλαξη των χωματερών, από την επιφυλακή των εκλογών  στις επιφυλακές της ημέραςτου Πολυτεχνείου και τα Δεκεμβριανά , από τα πάσης  γήπεδα των αθλητικών αγώνων στην φύλαξηανθρώπινων, κινητών και ακίνητων στ όχων……….κ.α.
     Μας έχουν «φλομώσει» με προεκλογικές δεσμεύσεις οι πολιτικοί Αρχηγοί και όχι μόνο .
Αλλά και οι δημόσιες επαναλαμβανόμενες δηλώσεις των αρμοδίων Υπουργών «πως η κυβέρνηση δίνει μάχη για να μην υπάρξουν περικοπές στα ειδικά μισθολόγια και ειδικότερα στους  ένστολους», όμως η
αλήθεια είναι πως προβλέπεται από την δανειακή σύμβαση (μνημόνιο ΙΙ) που ψήφισε το Eλληνικό Κοινοβούλιο η εξοικονόμηση 440 εκατ. ευρώ από την μισθολογική δαπάνη και πώς η προστασία θα γίνει με την λήψη«ισοδύναμών μέτρων».
     Τα μισά δημοσιεύματα του Τύπου μιλάνε για «αναπότρεπτες τώρα περικοπές» και « μειώσεις εξπρές» που θα αγγίξουν και το 20% των αποδοχών μας, ενώ θα «κλειδώσουν» μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου και τα
άλλα μισάγια διαβαθμισμένες περικοπές που θα ξεκινάν από το 5% και θα φτάνουν στο 20%.

     Όλα αυτά όμως όχι μόνο δεν συμβάλλουν στην ψυχική και ηθική τόνωση του αστυνομικού προσωπικού  –που στην παρούσα φάση είναι ζητούμενο – η παρατεινόμενη αβεβαιότητα για το τι θα γίνει κα ι αν γίνει και
το πώς θα γίνουν οι ψηφισμένες περικοπές  επηρεάζουν και θα επηρεάζουν αρνητικά την ψυχοσύνθεση των συναδέλφων μας και απαιτούμε την άμεση αποσαφήνιση των προθέσεων της Κυβέρνησης. 
       Από το 2009 μέχρι και σήμερα οι περικοπές των ετήσιων αποδοχών μας που μας έπληξαν άμεσα και έμμεσα, αδιακρίτως και οριζόντια ανέρχονται από 28,74% έως το 45,42% ανάλογα με τον βαθμό και τα χρόνια
Υπηρεσίας. Μόνον η μείωση του αφορολόγητου στα 5000€ και η εισφορά αλληλεγγύης επέφεραν κατά μ.ο.μείωση της τάξεως 17,53%.
     Ασύλληπτα ποσοστά που ξεπερνούν κάθε λογική και στην κυριολεξία έχουν διαλύσει την ψυχολογία μας.
Και σε αυτά δεν έχουν υπολογιστεί οι απώλειες από «το πάγωμα» από τον Ιούλιο του 2011 των μισθολογικών ωριμάνσεων, του επιδόματος χρόνου Υπηρεσίας και των μισθολογικών προαγωγών, την μοναδική προσδοκία
μέσα στο επιδοματικού χαρακτήρα μισθολόγιο μας, που έχει το 80% των Συναδέλφων μας.
Αυτές όμως δεν ξεπάγωσαν με την ψήφιση του μισθολογίου των Δ.Υ , ενώ η περικοπή του οικογενειακού επιδόματος έγινε αμέσως μετά την ψήφιση του…. «δύο μέτρα και δύο σταθμά».

  Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

      Όσο το «μαρτύριο της σταγόνας» συνεχίζεται!

     Δεν εφησυχάζουμε ,δεν υποστέλλουμε  την σημαία του αγώνα ,είμαστε «άγρυπνοι φρουροί» στο δικαίωμα της προσωπικής και οικογενειακής μας αξιοπρεπούς διαβίωσης.
     Τυχόν υπαναχώρηση και αρνητική εξέλιξη σ' ότι αφορά τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κ. Πρωθυπουργού και της προγραμματικής συμφωνίας των κομμάτων που στηρίζουν την Κυβέρνηση, δεν θα σημάνει απλώς την κατάρρευση των Σωμάτων Ασφαλείας, θα σηματοδοτήσει και το τέλος όλων!

                            Για το Διοικητικό Συμβούλιο της  Ε.Α.Υ.Θ.

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     
 ΠΑΔΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                             ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ  ΘΕΟΦΙΛΟΣ
         6976518061                                                     6979972444