Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

ΠΑΡΟΥΣΑ Η Α.Σ.Π.Α ΣΤΗΝ Δ.Α.Ε.Θ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.ΑΣ.Υ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΕΚΕΙ……..

Κατόπιν εισήγησης  μελών της του Δ.Σ και της Ε.Γ της Π.Ο.ΑΣ.Υ (μελών της Α.Σ.Π.Α)προς το προεδρείο της Π.Ο.ΑΣ.Υ ότι ενόψει της πραγματοποίησης του 21ου Πανελλαδικού Συνεδρίου της Π.Ο.ΑΣ.Υ  στην Θεσσαλονίκη 29 κ 30 Μαρτίου 2011 καλό θα ήταν το Προεδρείο της να επισκεφτεί την Δ.Α.Ε.Θ προκειμένου να γίνει ένας διάλογος με τους συναδέλφους που υπηρετούν εκεί και αντιμετωπίζουν πάρα πολλά προβλήματα με κυρίαρχα την ανάκληση των ρεπό, τις πάρα πολλές μετακινήσεις  εκτός Θεσσαλονίκης που έχουν ως αποτέλεσμα την καταπόνηση τους, την μη χορήγηση των «εκπαιδευτικών» εκτός έδρας κ.α.
Το προεδρείο και ειδικά ο Πρόεδρος του Κος ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος αποδέχθηκαν με χαρά την παραπάνω πρόταση και με έγγραφο τους κοινοποίησαν στην ηγεσίας της Δ.Α.Ε.Θ την επίσκεψη τους στις 1 Απριλίου 2011 και ώρα 12.00 στην υπηρεσία αυτή.
Επίσης η επίσκεψη εμπλουτίσθηκε με την συμμετοχή στην «αποστολή» και του Καθ. Του Εργατικού Δικαίου κου Αλέξη ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ και του καθ. Δημήτρη ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ.
Τα ερωτήματα και τα προβλήματα που τέθηκαν από τους συναδέλφους πολλά , βασανιστικά και αμείλικτα  κυριότερα τα παρακάτω: ανάκληση, αναστολή και μη χορήγηση ρεπό, ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή, πολλές άσκοπες μετακινήσεις από άκρη σε άκρη της Β. Ελλάδας και στην Αθήνα, χωρίς διοικητική μέριμνα , χωρίς αφαίρεση του χρόνου υπερεργασίας , καθηλωμένο το επίδομα εδώ και χρόνια στα 150 ευρώ, την αναγκαιότητα ενίσχυσης με τουλάχιστον ακόμη τέσσερις (4) διμοιρίες ώστε να μην καταπονείτε το προσωπικό και να μπορεί να προγραμματίσει την κοινωνική και οικογενειακή ζωή του, και το «κόψιμο» των εκτός έδρας, και την καθημερινή «καθήλωση» πολλών διμοιριών σε ακίνητους στόχους το οποίο και δεν προβλέπεται.

Με κεραίες παρεμβάσεις τους τόσο ,ο καθ. Αλέξης Μητρόπουλος στα ζητήματα της υπερεργασίας, χρόνου εργασίας, αμοιβής  της εργασίας, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά , όσο ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ  ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος , όσο ο Αντιπρόεδρος ΡΙΖΟΥ Απόστολος και ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων  ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ Γιώργος έδωσαν απαντήσεις ,κατέγραψαν προβλήματα,  πρότειναν λύσεις και δεσμεύτηκαν σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα προβολής και πίεσης για επίλυση των περισσοτέρων από τα παραπάνω προβλήματα  και ξανά-επίσκεψης στην παραπάνω υπηρεσία .
Τα μέλη της Α.Σ.Π.Α και αιρετοί συνδικαλιστές       ΠΑΔΙΩΤΗΣ Δημήτρης,      ΜΥΛΩΝΑΣ Γιάννης, ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ Φόρης,           ΚΟΣΜΙΔΗΣ Παναγιώτης,     ΔΟΛΜΑΣ Χρήστος,     ΦΟΥΡΚΑΣ Γιάννης,        ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ Χαράλαμπος, ΒΑΡΑΝΙΚΑΣ Θωμάς,    ΠΑΔΙΩΤΗΣ Βασίλης, ΜΑΖΝΕΪΚΟΣ Γιάννης και ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ Γιώργος με την παρουσία τους και τις παρεμβάσεις τους απέδειξαν εμπράκτως το πραγματικό τους ενδιαφέρον για τα προβλήματα των συναδέλφων και πρότειναν:
1.Τον διπλασιασμό του επιδόματος των ΥΑΤ-ΥΜΕΤ σε αντιστάθμισμα της απώλειας των «εκπαιδευτικών» εκτός έδρας.
2.Τον υπολογισμό ως χρόνος πραγματικής εργασίας από την στιγμή της αναχώρησης μιας διμοιρίας από την υπηρεσία της για εκτέλεση υπηρεσίας σε άλλη Α/Δ έως την ώρα η μέρα επιστροφής στην υπηρεσίας της (την στιγμή on call  έως την στιγμή out call ,οδηγία Ε.Ε προς Κράτη μέλη αναφορικά με τον χρόνο πραγματικής και παθητικής εργασίας).
3.Τον περιορισμό διάθεσης των δυνάμεων και καταπόνησης του με υπερεργασία και ανάκληση ημερησίων αναπαύσεων με μια πιο ρεαλιστική εκπόνηση των μέτρων τάξης ( όχι στα μέτρα «φασόν» )προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι συνάδελφοι μας  ως εργαζόμενοι άνθρωποι και όχι ως αριθμοί.
4.Την επιφύλαξη μας ως συνδικαλιστές να εξαντλήσουμε κάθε πρόσφορο μέσον και κατ’ αρχήν τον διάλογο και εν τέλει τον καταλογισμό ευθυνών μέχρι να επιτύχουμε την πλήρη εφαρμογή όσον ρητά αναφέρονται στο Π/Δ του χρόνου εργασίας των αστυνομικών.  
5.Τον χαρακτηρισμό ως «απαράδεκτης κατάστασης» της διάθεσης τόσο των διμοιριών ΥΑΤ, όσο και των «Ζητάδων» σε «ανθρώπινες ασπίδες» ακίνητων στόχων έστω και αν έχουν χαρακτηρισθεί αυτοί «ως στόχοι υψηλού κινδύνου».

Α.Σ.Π.Α