Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

ΠΑΜΕ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ

Χάθηκε η μπάλα. Έτσι μόνο μπορεί να σκεφτεί κανείς για το πόσο έχει αλλάξει αρνητικά η οικονομική καθημερινότητα της χώρας και της τσέπης μας. Τηλεοράσεις, ραδιόφωνα και εφημερίδες γεμίσανε από προφεσόρους, ξένους και Έλληνες, που με θεωρίες, δυσεξήγητους οικονομικούς όρους και σοφιστείες, έρχονται να ενισχύσουν τις ήδη μισές αλήθειες των «ντόπερμαν» της παραπληροφόρησης. Χώρα και πολίτες, εξουθενωμένοι, γεμάτοι αγωνία για το πού πάμε.

            Αν τώρα αφήσουμε τις πολιτικές επιπέδου Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους παραπάνω ειδικούς, θα θελα να ρωτήσω φωναχτά και καθ’ όλα οργισμένα για μια απλή και αυτονόητη πρόταση νοικοκυροσύνης που ακούστηκε αλλά αργεί βασανιστικά . Η πρόταση αφορά την ενοποίηση των Αστυνομικών Τμημάτων. Ο «Καλλικράτης» ολοκληρώθηκε εδώ και έξι μήνες. Ο αντίστοιχος της ΕΛ.ΑΣ πότε θα ξεκινήσει; Το Υπουργείο προσπαθεί να κάνει ευρείας κλίμακας οικονομίες, αλλά εμείς συνεχίζουμε να πληρώνουμε χρήματα για τα ενοίκια τμημάτων. Μόνο για τα ενοίκια των τριών κεντρικών Α.Τ Θεσσαλονίκης, κάθε μήνα καταβάλουμε περίπου 35.000?, το χρόνο δηλαδή  400.000?. Σκεφτείτε τώρα τί οικονομία μπορεί να γίνει σε επίπεδο της πόλης, του νομού και φυσικά της ελληνικής επικράτειας. Για όσους τέλος σκέφτονται ότι οι μειώσεις των μισθωμάτων για τα υπάρχοντα Α.Τ αποτελούν μια λύση, θεωρώ ότι νταβατζηλίδικα χρήματα τέτοιου τύπου πρέπει να σταματήσουν να δίνονται και να αποτελούν την εξαίρεση και όχι τον κανόνα.
Η επανάσταση του αυτονόητου δεν μπορεί να αργήσει άλλο.
                                                                                           του Δημήτρη Αποστόλου                                                                                                     Μέλος Α.Σ.Π.Α.