Σάββατο 23 Απριλίου 2011

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ !!!!!!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ !!!!!!

Οι Εργασιακές συνθήκες του Αστυνομικού Επαγγέλματος διαφέρουν ανάλογα με την υπηρεσία στην οποία Υπηρετεί.

Τις πιο περισσότερες φορές οι συνθήκες είναι επικίνδυνες και δύσκολες, κυρίως όταν πρόκειται για την αντιμετώπιση του κοινού εγκλήματος και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια που παρατηρείται αύξηση της εγκληματικότητας στην Ελλάδα και εμφάνιση νέων μορφών  εγκλήματος και κυρίως
του οργανωμένου και του Εισαγόμενου. Αυτό έχει ως συνέπεια να γίνεται πολύ επικίνδυνο και δύσκολο το έργο του Αστυνομικού και να κινδυνεύει συχνά η ίδια του η ζωή (υπάρχουν πολλά παραδείγματα τον τελευταίο καιρό).

Το Ωράριο του δεν είναι σταθερό, αλλά εργάζεται σε βάρδιες, μέρα και νύχτα, όλες τις ημέρες της εβδομάδας ακόμη και σε Αργίες ή Γιορτές. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης εργάζεται και πέραν του Ωραρίου αρκετές φορές. Επιπλέον και ανάλογα με τις Υπηρεσιακές ανάγκες αλλάζει Υπηρεσία αρκετές φορές, που αυτό σημαίνει αλλαγή στον τόπο και στον χώρο εργασίας,  και αυτή η αλλαγή  επηρεάζει τον ίδιο αλλά και όλη την Οικογένειά του.
Αυτά για να μην ξεχνάμε τις συνθήκες εργασίας του Αστυνομικού και πόσο το επάγγελμα του είναι επικίνδυνο και ανθυγιεινό αυτές τις Άγιες Ημέρες του ΠΑΣΧΑ.

ΔΟΛΜΑΣ Χρήστος
Α’ Αντιπρόεδρος Ε.Α.Υ.Ν.Θ.
Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Μέλος Α.Σ.Π.Α.