Σάββατο 16 Απριλίου 2011

ΝΕΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ: Η ΔΙΑΣ ΣΥΝΕΛΑΒΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΑ ΔΡΑΣΤΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΖΩΝΙΑΝΩΝ !

Δημοσιευμένο στο:

Δράστης της δολοφονική επίθεσης εναντίον αστυνομικών στα Ζωνιανά συνελήφθη

Η ομάδα ΔΙΑΣ χτύπησε για άλλη μια φορά το σκληρό οργανωμένο έγκλημα. Άνδρες της
έπιασαν στην Βούλα, έναν από τους Κρητικούς δράστες που οδήγησαν τον Νοέμβριο του 2007 στα Ζωνιανά, σε παρατεταμένο κώμα  τον νιόπαντρο Ειδικό Φρουρό, Χαράλαμπο Λαζαρίδη.

Το χρονικό
Στις 5 Νοεμβρίου 2007, η αστυνομική αυτοκινητοπομπή που κατευθυνόταν στα Ζωνιανά, δέχθηκε καταιγισμό πυρών από πολεμικά καλάσνικοφ, ατόμων που βρίσκονταν περιφερειακά του χωριού ακόμη και στις ταράτσες των σπιτιών.

Τρεις αστυνομικοί είχαν τραυματισθεί, με τον 28χρονο ειδικό φρουρό Στάθη Λαζαρίδη, σοβαρότερα απ' όλους, το βλήμα της πολεμικής σφαίρας τον είχε χτυπήσει στο κεφάλι.

Μετά από αλλεπάλληλα ταξίδια αποκατάστασης, ο άτυχος Στάθης και οι συγγενείς του έχουν δει μικρά σημάδια βελτίωσης στην κατάσταση της υγείας του. Ο Στάθης ακόμη δεν μπορεί να μιλήσει στο μικρό παιδί του. Οι γιατροί δεν έχουν δώσει πολλά περιθώρια και χαρακτηρίζουν την κατάστασή του ως μη αναστρέψιμη.

Ένας από τους δράστες, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης από τον Ανακριτή Ρεθύμνου για τη δολοφονική επίθεση, είναι ο 36χρονος Γ.Δ, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή της Βούλας, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Επέβαινε σε μοτοσυκλέτα μαζί με έναν 46χρονο άνδρα, σε βάρος του οποίους επίσης, εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για απάτες και άλλα αδικήματα.

Στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι μάρκας RUGER με γεμιστήρα 15 φυσιγγίων, με τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής να εκτιμούν πως πιθανότατα σχεδίαζαν κάποια ένοπλη ληστεία στην περιοχή. Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση προέκυψε ότι ο 36χρονος ήταν ένας από τους δύο ένοπλους που στις 8 Απριλίου είχαν εισβάλει σε κατάστημα αθλητικών ειδών στη Γλυφάδα και είχαν αποσπάσει περίπου 1.000 ευρώ, ενώ είχε πυροβολήσει μία φορά στην οροφή του καταστήματος για τον εκφοβισμό υπαλλήλων και πελατών.

Στις 2 Απριλίου, στο Κερατσίνι, μπήκαν σε σπίτι Έλληνα από όπου αφαίρεσαν τα κλειδιά του αυτοκινήτου και της μοτοσυκλέτας, με τα οποία και διέφυγαν. Στις 16 Ιανουαρίου 2002, στο Χολαργό, αφαίρεσαν από Έλληνα μία τσάντα που περιείχε ένα πιστόλι που κατείχε νόμιμα και βρέθηκε στη κατοχή του 36χρονου κατά την στιγμή της σύλληψής του.

Σε βάρος του 46χρονου εκκρεμούν 2 εντάλματα σύλληψης, των Εισαγγελέων Πρωτοδικών Εφετών Αθηνών, κατηγορούμενος για απάτες, καθώς και 7 ερήμην καταδικαστικές αποφάσεις για εισφορές.

Σε βάρος του 36χρονου εκκρεμούν 2 εντάλματα σύλληψης, της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρεθύμνου, κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά Αστυνομικών (Υπόθεση Ζωνιανών), περί όπλων και περί ναρκωτικών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.