Τρίτη 26 Απριλίου 2011

ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΣΥΝΟΔΕΙΕΣ ΧΡΗΜΑΤΑΠΟΣΤΟΛΩΝ;;;;;;

ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΣΥΝΟΔΕΙΕΣ ΧΡΗΜΑΤΑΠΟΣΤΟΛΩΝ;
Καθημερινά η ΕΛ.ΑΣ παρέχει συνοδεία ,  προστασία και φύλαξη σε χρηματαποστολές είτε ιδιωτικών εταιρειών ασφαλείας (SECURITY), είτε σε Ν.Π.Δ.Δ ,Ν.Π.Ι.Δ.
Ειδικά τις προηγούμενες ημέρες στην Θεσσαλονίκη καθημερινά
δεκάδες πλήρως επανδρωμένα περιπολικά παρείχαν προστασία και συνοδεία χρηματαποστολών σε ιδιωτικές εταιρίες ασφαλείας  από  σουπερ μάρκετ σε σούπερ μάρκετ και μάλιστα πολλές φορές και πέραν του ωραρίου!!!!!!!
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο εκδόσας την διαταγή για τα παραπάνω  έλαβε υπόψη του και αξίωσε από τις εταιρίες αυτές όλα όσα προβλέπονται στον Νόμο 3839/2011 ,άρθρο 22 .
Και δεν έκανε «δημόσιες σχέσεις» προκειμένου να τις αξιοποιήσει στο «μέλλον» ,όταν θα είναι «παρελθόν»  στην υπηρεσία………………………….!!!!!!!!! 

Πάντως το Άρθρο 22 προβλέπει ρητά ότι η « Παροχή υπηρεσιών προς τρίτους από την Ελληνική Αστυνομία μπορεί να παρέχει, κατόπιν αιτήματος, υπηρεσίες και μέσα προς Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ. και τρίτους, όπως συνοδεία χρηματαποστολών, με καταβολή ανταλλάγματος. Τα έσοδα από την κατά τα ανωτέρω παροχή υπηρεσιών και τη διάθεση μέσων, εισπράττονται, μετά την αφαίρεση του ποσοστού της παραγράφου 3, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Ε.Δ.Ε. και περιέρχονται στον Κρατικό Προϋπολογισμό ως δημόσιο έσοδο, προσαυξανόμενων ισόποσα των οικείων πιστώσεων του προϋπολογισμού της Ελληνικής Αστυνομίας. Ποσοστό 4% των εισπρακτέων από τρίτους ή φορείς μη επιχορηγούμενους από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, εισπράττονται μέσω Δ.Ο.Υ. και αποδίδονται απευθείας στα ασφαλιστικά ταμεία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, επιμεριζόμενα κατά ποσοστό εξήντα οκτώ τοις εκατό (68%) στον Τομέα Πρόνοιας Αστυνομικών του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολούμενων στα Σώματα Ασφαλείας και κατά ποσοστό τριάντα δύο (32%) στον Τομέα Πρόνοιας Υπαλλήλων Αστυνομίας Πόλεων του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολούμενων στα Σώματα Ασφαλείας. Η διαδικασία απόδοσης και επιμερισμού των ποσών στα παραπάνω ασφαλιστικά ταμεία και κάθε σχετικό θέμα καθορίζεται με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Α.Σ.Π.Α