Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Η ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΣΕ ΔΥΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΞΕΣΗΚΩΣΕ ΘΥΕΛΛΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ

ΕΝΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ένωσή μας όπως πάντα πιστή στους στόχους και τις αρχές του καταστατικού της μετά από ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δ.Σ και τις κραυγές απόγνωσης των μελών της που έφθαναν από κάθε αστυνομική υπηρεσία του νομού μας, πραγματοποίησε σήμερα 18-04-2011 ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και ωριαίο συμβολικό αποκλεισμό της κεντρικής εισόδου του κτηρίου στέγασης των Αστυνομικών
Υπηρεσιών της Πόλης της Κω υπό την αιγίδα της Πανελλήνια Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων που εκπροσωπήθηκε από τον  Αντιπρόεδρο της και τον Γραμ. Διεθν. Σχέσεων 
Σκοπός της κινητοποίησης ήταν η ευαισθητοποίηση των τοπικών Αρχών και φορέων (Δήμαρχος, Πρ. Δικηγορικού Συλλόγου, Έπαρχος, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτη Κω , Ένωση Ξενοδόχων Κω κ.α.) προκειμένου να συμβάλουν στην επίλυση των οξυμμένων προβλημάτων των Αστυνομικών που επιβαρύνονται με την πρόχειρη και αιφνιδιαστική κίνηση της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να ενεργοποιήσει το προ τετραετίας Π.Δ. για ίδρυση δύο Αστυνομικών Διευθύνσεων στον Νομό Δωδεκανήσου. 
Καταγγέλθηκε η ανυπαρξία οιαδήποτε μέριμνας εκ’ μέρους της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας του οργανισμού μας να δώσει λύσεις στην υπό στελέχωση των υπηρεσιών και στις απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν στους εργασιακούς χώρους των Αστυνομικών.
Ομόφωνα εκδόθηκε το επισυναπτόμενο ψήφισμα, με το οποίο καταγγέλλεται η ηγεσία του οργανισμού μας με την προχειρότητα την οποία εφάρμοσε το Π.Δ.
Καλούμε για μία ακόμα φορά τον Υφυπουργό Τουρισμού και Αθλητισμού κ. Γεώργιο ΝΙΚΗΤΙΑΔΗ, καθώς δεν κατέστη δυνατή η συνάντηση με το πολιτικό του γραφείο που διατηρεί στην Κω καθώς και τους βουλευτές του Νομού Δωδ/νησου, τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Ιωάννη ΜΑΧΑΙΡΙΔΗ, τη  έπαρχο Κω, και των  Δήμαρχο Κω να παρέμβουν άμεσα και να βοηθήσουν ο καθένας από την πλευρά του στην επίλυση των προβλημάτων ενόψει της επερχόμενης τουριστικής περιόδου η οποία η οποία αναμένετε ιδιαίτερα καλή και δυστυχώς με την κατάσταση που επικρατεί δεν μπορεί να προεξοφλήσει με βεβαιότητα η δυνατότητα της Αστυνομίας για να ανταπεξέλθει
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο  Πρόεδρος                                             Ο   Αναπλ. Γεν. Γραμματέας
ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ Εμμανουήλ                         ΚΥΔΩΝΑΚΗΣ Αντώνιος

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
Εμείς οι Αστυνομικοί Υπάλληλοι της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Δωδεκανήσου που συγκεντρωθήκαμε σήμερα 18 Απριλίου 2011 στη Κω,
διαμαρτυρόμαστε εντόνως και ΚΑΤΑΓΕΛΟΥΜΕ
την  απίστευτη προχειρότητα που επέδειξαν Πολιτική και Φυσική Ηγεσία του Οργανισμού μας,  με την επισπευσμένη και αποσπασματική αναδιάρθρωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου και την ίδρυση και λειτουργία της Α και Β Αστυνομικής Διεύθυνσης καθώς  και των Υπηρεσιών τους. 
Η ενεργοποίηση του προ τετραετίας ΠΔ , με το οποίο συστήνονται νέες Υπηρεσίες χωρίς όμως να συνδυάζεται η σύσταση αυτών με ενίσχυση σε προσωπικό και μέσα και χωρίς πρότερα να  επιλυθεί το οξυμμένο πρόβλημα των κτιριακών εγκαταστάσεων στην Πόλη της ΚΩ , δεν τιμούν ούτε τους αστυνομικούς ούτε τους τοπικούς παράγοντες αλλά ούτε και τους πολίτες και δεν μπορεί να δώσει λύση στο αίτημα τους  για  καλύτερες και ποιοτικότερες Υπηρεσίες.
Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι μόλις πρόσφατα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής σε επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή είχε δηλώσει κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει ο σχεδιασμός του 2007 , χωρίς  να εξασφαλιστούν πρωτύτερα βιώσιμες Υπηρεσίες .
Καλούμε τις τοπικές αρχές να στηρίξουν την προσπάθεια μας και να συμβάλουν με όλες τις δυνάμεις τους για την λειτουργία μιας Αστυνομίας , σύγχρονης , ικανής και αποτελεσματικής που θα μπορεί να προσφέρει ποιοτικές Υπηρεσίες στους κατοίκους της Δωδεκανήσου αλλά και στα εκατομμύρια επισκέπτες .
Απαιτούμε :
1.- Την  άμεση προκήρυξη εκτάκτων μεταθέσεων όπως προβλέπεται από το άρθρο 17 του Π.Δ. 100/2003 προκειμένου να επανδρωθούν επαρκώς όλες οι νεοϊδρυθείσες Υπηρεσίες (Επιτελείο Β΄Αστ/κης Δ/νσης Δωδ/σου, Τμήμα Τροχαίας Κω, Αστ/κο Τμήμα Ηρακλειδών, Αστ/κο Τμήμα Αταβύρου, Αστ/κο Τμήμα Αφάντου, Αστ/κο Τμήμα Λίνδου, Αστ/κο Τμήμα Νότιας Ρόδου) και να μπορέσουν να λειτουργήσουν.
2.Την άμεση ενίσχυση των  Αστυνομικών Υπηρεσιών με αποσπάσεις επιθυμούντων  Αστυνομικών  από άλλες Διευθύνσεις.
3.Την επίσπευση της άφιξης των Δοκίμων Αστυφυλάκων πριν την προγραμματισμένη ημερομηνία (01-06-2011) και την αύξηση του αριθμού τους προκειμένου να καλυφθούν οι  αυξημένες ανάγκες σε προσωπικό στα αεροδρόμια και τα λιμάνια του νομού.
4.Την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων με νεοεξερχόμενους Αστυφύλακες.
5.-Την εφαρμογή και του Π.Δ. 235/2007 και την ίδρυση Τμημάτων Δίωξης Λαθρομετανάστευσης  από Συνοριοφύλακες στην Ρόδο και Κω.  

Κως 18 Απριλίου 2011

ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ Γεώργιος
Γραμματέας. Διεθνών. Σχέσεων Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Μέλος Α.Σ.Π.Α.