Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Απάντηση σε αναφορά Βουλευτή σχετικά με την εξίσωση της Σχολής Αστυφυλάκων με σχολές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Σχολή ΑστυφυλάκωνΜε αφορμή δημοσίευμα στο περιοδικό της ΠΟΑΣΥ "ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ" (Τεύχος 54 σελ.7) για την αναγκαιότητα εξίσωσης της Σχολής Αστυφυλάκων με ΑΕΙ, ο Βουλευτής Ν.Δ. κ.Ν.Νικολόπουλος , είχε καταθέσει σχετική αναφορά στην Βουλή (7515/23.8.2011) στην οποία ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη απαντά:

"«Είναι ζήτημα υψηλής προτεραιότητας για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η εκπαίδευση του αστυνομικού προσωπικού, με στόχο τη συνεχή αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος στις Σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας.
....
Στην παρούσα φάση η Σχολή Αστυφυλάκων δεν συμπεριλαμβάνεται στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση όπως αυτή εξειδικεύεται από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Λόγω, όμως, του υψηλού επιπέδου σπουδών που παρέχει, μελετάται και εξετάζεται το ζήτημα της θέσης της Σχολής Αστυφυλάκων στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, συμπεριλαμβανομένης και της δυνατότητας αντιστοίχησής της με άλλες Σχολές των Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι.. Για το θέμα αυτό θα πρέπει να προηγηθεί διάλογος και συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων», επισημάνθηκε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, σε αναφορά που κατέθεσε στο πλαίσιο Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, ο Βουλευτής Αχαϊας της Ν.Δ., κ. Ν. Νικολόπουλος."

- H A.Σ.Π.Α με παλαιότερη ανάρτηση της είχε επισημάνει την αναγκαιότητα αναβάθμισης της Σχολής Αστυφυλάκων και αντιστοίχησης της με τα  Τ.Ε.Ι, αλλά όχι αναγνωρίζεται αυτή κάθε φορά που γίνεται μια αναφορά η ερώτηση κάποιου Βουλευτή και μετά να παραπέμπεται το θέμα συνεχώς στις "καλένδες", άμεση και έμπρακτη τώρα αναγνώριση!!!!!!!!! Κύριε Υπουργέ!!!!!

Α.Σ.Π.Α