Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕΛΩΝ Δ. Σ. ΠΟΑΣΥ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕΛΩΝ Δ. Σ. ΠΟΑΣΥ
ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΑΣ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ  ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
 Αθήνα 30 Αυγούστου 2011
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
Οι δραματικές οριζόντιες μειώσεις , χωρίς κανένα κριτήριο, επιφέρει  νέες απώλειες στα εισοδήματα μας , τα οποία έχουν μειωθεί σημαντικά ήδη από το 2010, ενώ και το 2011 με το Μεσοπρόθεσμο και τον Εφαρμοστικό Νόμο, μειώνονται ακόμα περισσότερο και μάλιστα αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου, μέσω της αύξησης των εισφορών (ασφαλιστικών και υπέρ ανεργίας) αλλά και της αύξησης της φορολογίας. Αποτέλεσμα οι

μειώσεις στα εισοδήματα μας μέσα από τη θεσμοθέτηση κρατήσεων για την ανεργία, την περικοπή κατά 10% του επιδόματος ειδικής απασχόλησης , την αναστολή της μισθολογικής εξέλιξης προσεγγίζουν ή και ξεπερνούν σε πολλές περιπτώσεις το 30%! Συνεχίζεται δε η μη διασφάλιση καταβολής της νυκτερινής εργασίας από τον επόμενο κιόλας μήνα.
Ταυτόχρονα μειώνεται το εφάπαξ στους ασφαλισμένους της πρώην Αστυνομίας Πόλεων , αυξάνονται οι κρατήσεις για την κοινωνική ασφάλιση, μειώνονται οι κύριες συντάξεις μέσω των ΛΑΦΚΑ ακόμα και στους Συναδέλφους εκείνους που αποστρατευτήκαν με 35 έτη πραγματικής Υπηρεσίας,  ενώ η πιθανή νέα μείωση του μερίσματος του ΜΤΣ  ,η στασιμότητα που φθάνει πλέον τα τρία χρόνια μη καταβολής του ΒΟΕΑ, αλλά και η χρονική καθυστέρηση στην καταβολή του εφάπαξ από το ΤΕΑΠΑΣΑ  οδηγεί στην εξαθλίωση τους Συνταξιούχους συναδέλφους μας, αλλά γεννά πολλαπλά ερωτήματα και για την βιωσιμότητα των ασφαλιστικών μας ταμείων..
Τα μνημόνια και τα μέτρα λιτότητας θα διαδέχονται το ένα το άλλο και θα φέρνουν εκτός από τη φτώχεια και την εξαθλίωση μας και την αντιπαράθεση μας με τους υπόλοιπους εργαζόμενους αλλά και ολόκληρη την κοινωνία.
Ορατός είναι ο κίνδυνος της νέας συρρίκνωσης των μισθών μας , με την κατάργηση επιδομάτων που ανέρχονται σήμερα  στο 45% των αποδοχών μας , μέσω της κατάρτισης του ειδικού κλαδικού μισθολογίου.
Μόνον με τον αγώνα μας και τα μαζικά συλλαλητήρια μας μπορούμε να σταματήσουμε αυτή την πορεία. Δεν έχουμε άλλο δρόμο, παρά να αντιδράσουμε δυναμικά με κινητοποιήσεις , ξεκινώντας να συμμετέχουμε μαζικά στην κινητοποίηση των εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας,  την 9 Σεπτεμβρίου 2011 στην Θεσσαλονίκη.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ – ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ  
 ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ Σ της ΠΟΑΣΥ
ΑΣΑΡΒΕΛΗΣ ΘΩΜΑΣ -  ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ – ΦΕΣΤΕΡΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ