Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΕ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΦΕ ΤΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ

Συνελήφθη ο 41χρονος ληστής καθώς και 42χρονος εργαζόμενος του καταστήματος ως ηθικός αυτουργός.
Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ληστεία που διαπράχθηκε  με την απειλή πιστολιού, την  01-08-2011, σε Ιντερνέτ καφέ του Κορδελιού.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν, μετά από αστυνομική έρευνα - προανάκριση, ο 41χρονος ημεδαπός ληστής και κατόπιν σχετικού Εντάλματος Σύλληψης ο συνεργός του, 42χρονος αλλοδαπός υπάλληλος του καταστήματος, σε βάρος των οποίων
σχηματίσθηκε δικογραφία για τις κατά περίπτωση κατηγορίες της «Ληστείας», «Ηθικής αυτουργίας σε ληστεία», «Ψευδορκίας» και παράβασης του Νόμου «Περί όπλων».
Υπενθυμίζεται ότι, ο 41χρονος φυσικός αυτουργός, ξημερώματα της 01-08-2011, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και με την απειλή όπλου, εισήλθε στην προαναφερθείσα επιχείρηση και αφού ακινητοποίησε τους δύο υπαλλήλους, αφαίρεσε τις εισπράξεις του καταστήματος, ύψους 1.000 ευρώ.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, «εγκέφαλος» της ληστείας ήταν ο 42χρονος αλλοδαπός, ο ένας δηλαδή από τους δύο υπαλλήλους που βρίσκονταν στο κατάστημα την ώρα της ληστείας, ο οποίος, μεταξύ άλλων, διευκόλυνε την εγκληματική πράξη παρέχοντας πριν τη ληστεία, πληροφορίες που αφορούσαν τον χώρο, την κατάλληλη ώρα διάπραξης της ληστείας, κ.α.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δίκυκλο του 41χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα γκλοπ και ένα αντιανεμικό μπουφάν, το οποίο φορούσε ο δράστης κατά τη ληστεία.

Συγχαρητήρια στους Συναδέλφους.
Πηγή:astynomia.gr