Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΤΗΝ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

Στο Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.ΑΣ.Υ, το οποίο συνεδρίασε το πρωί 1/9/20111 στην αίθουσα «Παύλος Μπακογιάννης» του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων της Χώρας, αφού έγινε ενημέρωση για τις προτάσεις της Ομάδας εργασίας – Οικονομικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας όσον αφορά το μισθολόγιο από τον καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου κ. Φράγκο και τον κ. Απόστολο Ρίζου, τεχνικό σύμβουλο επί Οικονομικών θεμάτων  δόθηκε για διαβούλευση σε όλες τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις το πλαίσιο της πρότασης:

α) Νέα μισθολογικά κλιμάκια έτσι ώστε να ενισχυθούν οι χαμηλόβαθμοι αστυνομικοί.

Με αφετηρία την μονάδα (1) και Βασικό Μισθό τα  899 ευρώ στον βαθμό του Αστυφύλακα και συντελεστή 1,24 και Βασικό Μισθό 1.115 ευρώ στον Υ/Β’ και δικαιότερους – αναλογικότερους συντελεστές μέχρι τον βαθμό του Α/Υ και διατήρηση του Βασικού Μισθού και του
χρονοεπιδόματος των υψηλών κλιμακίων (π.χ Α/Δ και άνω) που είναι καταληκτικοί βαθμοί ώστε να μην υπάρξει επιβάρυνση της συνταξιοδοτικής δαπάνης.


β) Συγχώνευση των τακτικών επιδομάτων σε δύο βασικά που θα σηματοδοτούν τις ιδιαιτερότητες και την φύση του επαγγέλματος των αστυνομικών και ένα προσωρινό της προσωπικής διαφοράς.

   1.Ειδικών Συνθηκών για την ιδιαιτερότητα και επικινδυνότητα της εργασίας στο 20% του Βασικού Μισθού του κάθε μισθολογικού κλιμακίου.
   2.Επίδομα θέσης ευθύνης 50 ευρώ από τον πραγματικό βαθμό του Ανθ/μου και 29,15 ευρώ κλιμακωτά από τον βαθμό του ανακριτικού Αστυφύλακα έως τον βαθμό του Υπ/γου.


Η προσωπική διαφορά του έγγαμου Αστυφύλακα θα ενσωματωθεί σταδιακά και σε βάθος χρόνου αρχής γενομένης από το 1-1-2-2016 (λήξη Μεσοπρόθεσμου) ώστε ο Βασικός Μισθός του Αστυφύλακα να διαμορφωθεί στα 1.000 ευρώ και ο Βασικός Μισθός του Υ/Β στα 1240 ευρώ.

-Μπορείτε να υποβάλλεται τις απόψεις – θέσεις – προτάσεις  για την παραπάνω πρόταση του Μισθολογίου στο aspapolice@gmail.com.

Α.Σ.Π.Α.