Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Απαιτούμε σεβασμό.Είμαστε περήφανος λαός!!!



Αυτό το μύνημα περάσανε σήμερα οι Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας (Π.Ο.ΑΣ.Υ,Π.Ο.ΑΞΙ.Α,Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ,Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ,Ε.Α.Π.Σ,Π.Ε.Α.Λ.Σ),στην ένστολη διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν στα γραφεία της Ε.Ε,στην Γερμανική Πρεσβεία και στην Γαλλική Πρεσβεία.
Η επιλογή των συγκεκριμένων αντιπροσωπειών έγινε για να προσδοθεί μια Ευρωπαική διάσταση στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί τόσο στο βιωτικό επίπεδο των ενστόλων με τις συνεχείς μειώσεις των αποδοχών τους, αλλά και στην καθημερινή λειτουργία των Οργανισμών που υπηρετούμε από τις τεράστιες περικοπές των λειτουργικών δαπανών.

Επίσης οι ένστολοι - πολίτες της Χώρας εκφράσανε την αγωνία τους συνολικά για τον δοκιμαζόμενο λαό μας και της συνέπειες που έχει η θα έχει στο μέλλον αν συνεχιστεί η πολιτική αυτή τόσο της Ελλάδος ,όσο της Ε.Ε και των Χωρών που την απαρτίζουν,αλλά και της Τρόϊκας και του Δ.Ν.Τ.
Μέλη της Α.Σ.Π.Α έδωσαν και σ'αυτή την εκδήλωση το παρόν τους με συνέπεια και αγωνιστικότητα.
Α.Σ.Π.Α
Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των έξι (6) Ομοσπονδιών.
ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Οι Πανελλήνιες Ομοσπονδίες των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας (Αστυνομικών – Πυροσβεστών – Λιμενικών) διαπιστώνοντας ότι η Χώρα βυθίζεται όλο και περισσότερο σε πλήρες εθνικό – οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο αποφάσισαν μετά από καθολική απαίτηση όλων των υπηρετούντων, των αποστράτων και των οικογενειών τους να απευθύνουν αγωνιώδη έκκληση προς τους εκπροσώπους της Τριαρχίας για να σταματήσει αυτή η πορεία της πολύπλευρης συρρίκνωσης της πατρίδας μας.
Οι Ομοσπονδίες μας και οι Διοικήσεις τους έκαναν εδώ και καιρό αλλεπάλληλα διαβήματα προς την Κυβέρνηση αλλά μίλησαν σε ώτα μη ακουόντων. Με τον καιρό διαπιστώσαμε ότι τα νήματα κινούνται αποκλειστικώς από τους εκπροσώπους των δανειστών μας οι οποίοι επιβάλλουν με πρωτοφανή αναλγησία όλο και σκληρότερες υποχρεώσεις στον Ελληνικό λαό. Με τους τελευταίους εκβιασμούς τους, έγινε φανερό και στον πλέον δύσπιστο Έλληνα ότι η πατρίδα μας διατελεί υπό το κράτος μιας ιδιότυπης και μοντέρνας κατοχής. Την απαγγελία άλλωστε της εθνικής μας κυριαρχίας έκαναν με τον πλέον επίσημο τρόπο οι αρμόδιοι επικεφαλής των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το Μνημόνιο διαρκώς επικυροποιείται προς το χειρότερο, καταστρέφοντας το κοινωνικό κράτος και παραδίδοντας τον δημόσιο πλούτο που μας παρέδωσαν οι αιώνες, με διαδικασίες ρευστοποίησης στο κερδοσκοπικό κεφάλαιο.
Η κατάργηση των βασικών κοινωνικών – οικονομικών – εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων έχει πάρει ραγδαίους ρυθμούς. Ο Ευρωπαϊκός Κοινωνικός Χάρτης και οι Οδηγίες, οι Διεθνείς Συμβάσεις και οι Κανονισμοί για την προστασία της εργασίας και της κοινωνικής ασφάλισης παραβιάζονται από τα ίδια τα Ευρωπαϊκά Όργανα. Η Χώρα βρίσκεται πλέον σε τροχιά ραγδαίας απόκλισης από τις άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες. Παρότι ακόμη και ο διαπρεπέστερος εκπρόσωπος μέχρι πρότινος, των παγκόσμιων δανειστών Dominic Strauss Kahn ομολόγησε ότι η μοναδική λύση για να σταματήσει ο κατήφορος της κοινωνικής αλλοτρίωσης στην Ελλάδα είναι η διαγραφή του χρέους, εντούτοις η Ευρωπαϊκή τεχνοδομή και η Ελληνική Κυβέρνηση αναγορεύουν την εξυπηρέτηση των τοκογλυφικών δανείων και των αμαρτωλών συμβάσεων σε ύψιστο εθνικό καθήκον (SIEMENS – Γερμανικά υποβρύχια που γέρνουν κλπ).
Η Ελλάδα πληρώνει πλέον με ιδρώτα και αίμα -και δυστυχώς με την μετανάστευση του ανθού της νιότης της- τους σκληρούς δανειστές παρότι στο σχετικό πρόσφατο παρελθόν θυσίασε ολόκληρες γενεές υπέρ της ελευθερίας των δυτικών κοινωνιών και για την εδραίωση της δημοκρατίας τους. Τώρα, όλοι αυτοί οι ποταμοί αίματος και οι εκατόμβες των νεκρών του ναζισμού λησμονούνται και όλοι οι συνέλληνες λοιδορούμεθα ως ανάξιοι της ιδιότητας του ευρωπαίου πολίτη που δεν πρέπει να τύχει της πραγματικής ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.
Επειδή εξαντλήσαμε την υπομονή μας και κάθε δυνατότητα πειθούς προς την Ελληνική Κυβέρνηση, η οποία όφειλε «χθες» να απολυτρώσει την κρατική και δημόσια λειτουργία από τα άνομα συμφέροντα της κομματοκρατίας, (ο κ. Πρωθυπουργός έφτασε μέχρι του σημείου να θεωρεί βασική επιδίωξη να υπάρχει ένας εργαζόμενος σε κάθε οικογένεια, αναγγελία που μας «πάγωσε»), απευθυνόμαστε πλέον προς τους εκπροσώπους της τριμερούς επιτήρησης και τους ζητάμε:
α) Να λάβουν σοβαρά υπόψη την αποκαλυπτική πλέον παρότρυνση του πρώην προϊσταμένου τους, επικεφαλής του Δ.Ν.Τ. και να αποσύρουν το αντικοινωνικό και αντεθνικό μνημόνιο. β) Να αποσύρουν τις απαιτήσεις τους για περαιτέρω κατεδάφιση του εργασιακού – ασφαλιστικού συστήματος. γ) Να παύσουν να απαιτούν την εκποίηση του δημοσίου πλούτου της Ελλάδας και κυρίως δ) να προσφέρουν ευνοϊκή βοήθεια κοινοτικής αλληλεγγύης μέσω της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι εξαγωγικές Χώρες, δημιούργησαν τα πλεονάσματά τους μέσω του ενδοευρωπαϊκού εμπορίου, της στρεβλής ανάπτυξης και του άκρατου καταναλωτισμού εις βάρος των αδύναμων χωρών και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις με προγράμματα εξαγοράς των Κυβερνήσεών τους από τις μεγάλες βιομηχανικές και χρηματοοικονομικές επιχειρήσεις τους.
Εμείς, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε πλέον στα έξοδα μιας αξιοπρεπούς ζωής παρά την βαριά και επικίνδυνη – υπεράνω ωραρίων – εργασία μας με δεδομένο ότι πλην της ανάλγητης μείωσης των αποδοχών μας περιορίστηκαν δραστικά και οι στοιχειώδεις υπηρεσιακές λειτουργικές δαπάνες.
Ό,τι όμως και αν υποστούμε, τονίζουμε και πάλι ότι κανείς δεν θα μας υποχρεώσει να χάσουμε την ιδιότητα του ένστολου πολίτη που με τόσους αγώνες και θυσίες αποκτήσαμε και να στραφούμε εναντίον των καθημαγμένων συγγενών και συμπολιτών μας στις πλατείες της απόγνωσης και της διαμαρτυρίας.
Αυτό πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη τα όργανα της Τριαρχίας των δανειστών, αλλά και η Κυβέρνηση και τα λοιπά κόμματα του μνημονιακού κύκλου και να μην στραφούν σε ιδιωτικές – μισθοφορικές επιστρατεύσεις (για τις οποίες υπάρχει σημείο αναφοράς στο ανάλγητο μνημόνιο) ώστε να επιβάλλουν με κάθε μέσο τις θελήσεις και τα σχέδιά τους στο λαό.
                                                                                      Αθήνα 22 Σεπτεμβρίου 2011
ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΨΗΦΙΣΜΑ ΝΑ ΕΠΙΔΟΘΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΕΣΒΕΙΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ .