Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Έσοδα στα ασφαλιστικά ταμεία της ΕΛ.ΑΣ., απο τη παροχή υπηρεσιών και μέσων κατα τη λειτουργία της Δ.Ε.Θ. (Ν. 3938/2011)

Οφείλουμε να επανέλθουμε στη πρόταση της Α.Σ.Π.Α. σχετικά με τη λειτουργία αστυνομικών υπηρεσιών (με την εξής διάρθρωση, Υποδ/νση Αστυνομίας-Α.Τ.- Τ.Α. Δ.Ε.Θ.), εντός του χώρου αυτής,  κατά το χρονικό διάστημα διεξαγωγής της. Η πρόταση μας δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική σελίδα (http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=108769) της εφημερίδας
 ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ, καθώς επίσης και  στη πρόσφατη συνάντηση συνδικαλιστών με το σύνολο της φυσικής ηγεσίας της Γ.Α.Δ.Θ., σχετικά με τη Δ.Ε.Θ., έγινε και εκεί σχετική αναφορά του θέματος από τα μέλη της Α.Σ.Π.Α.. Στη συνάντηση   διαπιστώσαμε την διάθεση από τη πλευρά της φυσικής ηγεσίας, να μελετήσει  το θέμα  και εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις εφαρμογής του άρθρου 22 του Ν. 3938/2011 να κινηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για την εφαρμογή του.

   Η  εφαρμογή του άρθρου 22 συνεπάγεται εισροή εσόδων στα ασφαλιστικά μας ταμεία (παρ.2), τα οποία ακολουθώντας το γενικότερα  κλίμα,  δεν βρίσκονται στο σημείο που όλοι θα θέλαμε και άρα κάθε ευρώ που μπαίνει είναι σημαντικό, κατά συνέπεια οφείλουμε εμείς οι συνδικαλιστές της Α.Σ.Π.Α., να προασπίσουμε τα δικαιώματα όλων των συναδέλφων, ανεξάρτητα βαθμού και υπηρεσιακής κατάστασης.
  Προς γνώση σας, γνωστοποιούμε επιμέρους σημεία του ανωτέρω άρθρου, τα  οποία είναι πολύ σημαντικά και αναφέρουν ότι για να διατεθούν αστυνομικοί και μέσα προς Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ., και τρίτους, όπως συνοδείες χρηματαποστολών, καλλιτεχνικών έργων, ιδιωτικών αγαθών μεγάλης αξίας και υπηρεσιών εκπαίδευσης σε ιδιώτες, προϋποτίθεται η ύπαρξη  σχετικού αιτήματος (έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα στη περίπτωση διοργάνωσης της Δ.Ε.Θ.?) και εφόσον αυτό εγκριθεί, τη καταβολή ανταλλάγματος (παρ.1). Επίσης σε περίπτωση παροχής υπηρεσιών και μέσων της ΕΛ.ΑΣ., σε Δημόσιες υπηρεσίες, επίσης μεταφέρονται σχετικές ισόποσες πιστώσεις με τα ποσά που δαπανήθηκαν προς όφελος των εξυπηρετούμενων υπηρεσιών, στο προϋπολογισμό της ΕΛ.ΑΣ. (παρ. 4). Όλα τα ανωτέρω καθώς και κάθε σχετικό θέμα καθορίζονται με Κ.Υ.Α.  των Υπουργών Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη.  
  Τέλος θα θέλαμε να επισημάνουμε, ότι θα παρακολουθούμε την εξέλιξη του θέματος και αν χρειαστεί, θα αναθέσουμε σε νομικούς συμβούλους,  να εξετάσουν αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις εφαρμογής του άρθρου 22 του Ν. 3938/2011.

Α.Σ.Π.Α.