Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός...

                                                                                                                                                                                       ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο Κος ΥΠΟΥΡΓΟΣ.......!!!!
Τελικά φαίνεται πως το υπόμνημα διαμαρτυρίας της Α.Σ.Π.Α., για την σχεδόν ανύπαρκτη ενίσχυση της Γ.Α.Δ.Θ. τόσο με νεοεξερχόμενους αστυφύλακες, όσο και με τις έκτακτες μεταθέσεις, προς τους Βουλευτές όλων των Κομμάτων της Βουλής, βρήκε ανταπόκριση από

τον Βουλευτή Α'  Θεσσαλονίκης Σπύρο ΒΟΥΓΙΑ (Πρώην Υφ/γο Προστασίας του Πολίτη), ο οποίος κατέθεσε σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Κο Χρήστο ΠΑΠΟΥΤΣΗ.
Ελπίζουμε να τον ακολουθήσουν και άλλοι συνάδελφοι του από την πόλη της Θεσ/νίκης, καθώς οι επικείμενες συνταξιοδοτήσεις, σε συνάρτηση με την μηδενική ουσιαστικά ενίσχυση της Γ.Α.Δ.Θ. μόλις 62 αστυνομικοί (50 από έκτακτες και 12 νεοεξερχόμενοι)  και τα ήδη υπάρχοντα οργανικά κενά, είναι δεδομένο πως θα συντελέσουν στην έλλειψη ασφάλειας στη πόλη μας και τότε δεν θα υπάρχουν δικαιολογίες κύριοι εκπρόσωποι  του Λαού της Θεσ/νίκης στο κοινοβούλιο, γιατί όλοι έχετε ενημερωθεί με σχετικό υπόμνημα της Α.Σ.Π.Α. και θα πρέπει να αναλάβετε τις ευθύνες σας, δεν ζητάμε θαύματα ούτε υποσχέσεις, ζητάμε να κάνετε ότι προβλέπεται από τα καθήκοντα σας και είναι μέσα στις δυνατότητες σας, πάντα στο μέτρο του δυνατού και του εφικτού, προκειμένου να ενισχυθεί αναλογικά και η πόλη της Θεσ/νίκης και κατ’ επέκταση και όλη η Ελλάδα, θυμίζοντας σας πως Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα... εκτός και αν το αγαθό της ασφάλειας του ελληνικού λαού που κατοικεί στην υπόλοιπη Ελλάδα δεν είναι στις προτεραιότητες σας. Τέλος θα θέλαμε να επισημάνουμε πως το αίτημα για ενίσχυση της πόλης, δεν αποτελεί αίτημα μόνο των αστυνομικών, αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης. Εν αναμονή λοιπόν της απάντησης, δημοσιεύουμε και τη σχετική επερώτηση, πρακτική την οποία θα ακολουθούμε πλέον με όλες τις επερωτήσεις βουλευτών της Θεσ/νίκης και όχι μόνο, οι οποίες θα έχουν  υπηρεσιακό – συνδικαλιστικό ενδιαφέρον και εφόσον βέβαια μας τις αποστέλλουν.

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ.  ΧΡΗΣΤΟ ΠΑΠΟΥΤΣΗ, ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ


Κύριε Υπουργέ,

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της γενικότερης έξαρσης της βίας και της εγκληματικότητας αλλά και του πολλαπλασιασμού των κοινωνικών αναταραχών λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας έχουν αυξηθεί σημαντικά οι ανάγκες αστυνόμευσης στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Παρά τις διαπιστωμένες αυτές ανάγκες και μολονότι ο αριθμός των προβλεπόμενων οργανικών θέσεων στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης είναι έξι χιλιάδες (6.000) αστυνομικοί, αυτή τη στιγμή η υπάρχουσα αστυνομική δύναμη στην περιοχή ανέρχεται στα τέσσερις χιλιάδες εννιακόσια πενήντα (4.950) άτομα, δηλαδή 20% κάτω από τα προβλεπόμενα.
Δυστυχώς, η ηγεσία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας με τις αποφάσεις που έλαβε το τελευταίο διάστημα δεν συνέβαλε σχεδόν καθόλου στην κάλυψη των χιλίων περίπου οργανικών κενών (πρόκειται για 960 κενές οργανικές θέσεις) της Γ.Α.Δ. Θεσσαλονίκης, αφού:
-        Με τις τακτικές μεταθέσεις του καλοκαιριού διατέθηκαν στη Γ.Α.Δ. Θεσσαλονίκης μόνο εικοσιπέντε (25) θέσεις.
-        Στην ανακοίνωση του Αρχηγείου που αφορούσε στην κατανομή των θέσεων των νεο-εξερχόμενων αστυφυλάκων, προβλέφθηκαν για τη Γ.Α.Δ.  Θεσσαλονίκης μόνο δώδεκα (12) νέοι αστυφύλακες σε σύνολο δύο χιλιάδων εκατό (2.100). 
-        Σε πρόσφατη ανακοίνωση του Αρχηγείου για τις έκτακτες μεταθέσεις του Οκτωβρίου προβλέφθηκαν μόνο πενήντα (50) “δυνητικές” θέσεις.  
Οι ενέργειες αυτές έχουν δημιουργήσει, αφενός, αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες της Θεσσαλονίκης και, αφετέρου, αναστάτωση και δυσαρέσκεια στο αστυνομικό προσωπικό το οποίο καλείται να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες αστυνόμευσης με ανεπαρκείς δυνάμεις – με μειωμένες, μάλιστα,  τις αποδοχές του λόγω των πρόσφατων μισθολογικών περικοπών –.  


ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

α. Τί ακριβώς προτίθεται να πράξει ώστε να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα κενά στην αστυνομική δύναμη της Γ.Α.Δ. Θεσσαλονίκης;
β. Εξετάζεται η πιθανότητα αναθεώρησης της απόφασης του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ σε ότι αφορά τον αριθμό τον διατιθέμενων νέων αστυφυλάκων στη Γ.Α.Δ. Θεσσαλονίκης;
 ο ερωτών βουλευτής
ΣΠΥΡΟΣ ΒΟΥΓΙΑΣ