Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ "ΤΗΣ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ" ΤΟΥ Π.Δ 85/2011 - ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ!!!!

Χρόνια τώρα - από το 2000 και μετά - ανά τακτά χρονικά διαστήματα - το υπηρεσιακό κατεστημένο της Κατεχάκη, επιχειρεί τις περισσότερες φορές μέσα από περίπλοκες διαδικασίες που μπερδεύουν τις Πολιτικές Ηγεσίες που έρχονται και παρέρχονται, να βάλει "χέρι" στον Κώδικα Μεταθέσεων (Π.Δ. 100/2003) των Αστυνομικών, Κώδικας που χρειάζεται αλλαγές επί τω βελτίω και όχι για την κατάργηση του.
Έτσι και τώρα!!!!!

Ξεκινώντας μια διαδικασία τροποποίησης - συμπλήρωσης του, προκειμένου να προβλεφθούν έκτακτες μεταθέσεις για κοινωνικούς λόγους και σοβαρών περιπτώσεων υγείας, αλλά και για την αξιοκρατική τοποθέτηση των νέων Αστυνομικών, βρήκαν την ευκαιρία μετά την τελευταία ανεπιτυχή πάλι απόπειρα τους πριν από λίγους μήνες και τώρα πάλι να δημιουργήσουν "αλλαμπουμπούνα", τώρα μάλιστα ισχυριζόμενοι ότι η κατάπτυστη παράγραφος κγ' του άρθρου 9 αποτελούσε εισήγηση του Σ.Τ.Ε, που και αν δεχθούμε ότι ήταν έτσι , ναί! το Σ.Τ.Ε έχει το δικαίωμα παρατηρήσεων ή εισηγήσεων πλην όμως αυτές δεν είναι υποχρεωτικές για τον υπογράφοντα Υπουργό, παρά μόνο αν αποσταλέι εκ νέου για υπογραφή στο Σ.Τ.Ε. και εμπεριέχει ως δεκτές τις παρατηρήσεις του.
Όμως όλοι μας γνωρίζουμε τι έγινε στο παρελθόν, τι έγινε τώρα ,αλλά και τι θα ξανα επιχειρηθεί στο μέλλον αν εφησυχάσουμε.
Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως τα αντανακλαστικά του Συνδικαλιστικού μας Κινήματος για μια ακόμη περίπτωση λειτούργησαν ακαριαία και αποτράπηκε για μια ακόμη φορά, η επιχείρηση κατάργησης "της κορωνίδας" των επιτυχιών του Κινήματος μας.
-Εδώ πρέπει να ευχαριστήσουμε θερμά εκείνους τους πολιτικούς στους οποίους απευθυνθήκαμε, για την άμεση παρέμβαση τους για να επανέλθει η ηρεμία στο Σώμα. Ευτυχώς υπάρχουν ακόμη έστω και λίγοι τέτοιοι, που κάθε φορά που χρειάζεται "βάζουν πλάτη" και το κάνουν από πραγματική αγάπη για την Αστυνομία και τους υπηρετούντες σε αυτή.
Α.Σ.Π.Α