Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ-ΣΥΝΥΠΗΡΕΤΗΣΗ

                                                               Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011
Κυρία Υπουργέ, με την πρόσφατη (31-8-2011) ανακοίνωση των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών διαπιστώσαμε με λύπη μας πως μεγάλος αριθμός αιτημάτων συζύγων Αστυνομικών –αλλά και στρατιωτικών- δεν ικανοποιήθηκε με την επίκληση εκ μέρους των Κεντρικών Υπηρεσιακών Συμβουλίων σας, πως δεν υπάρχουν άλλα κενά στις περιοχές που επιθυμούσαν.
Η Ένωση μας γενικότερα ταυτίζεται με τις προτάσεις που κατέθεσε  η Ο.Λ.Μ.Ε., την 1-9-2011, ζητώντας μεταξύ άλλων την άμεση πραγματοποίηση συμπληρωματικού κύκλου αποσπάσεων και εξέταση των ενστάσεων πριν από την έναρξη των μαθημάτων και πριν από την πρόσληψη αναπληρωτών, καθώς και να παρουσιαστούν τα πραγματικά κενά κάθε περιοχής.

Επιπρόσθετα σύμφωνα με σχετικές καταγγελίες, ενώ δεν αποσπάσθηκαν στην Θεσσαλονίκη εκπαιδευτικοί που ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες, υπήρξαν αποσπάσεις ατόμων που δεν ανήκουν σε αυτές τις κατηγορίες και σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο θα έπρεπε να έπονται. Παρακαλούμε οι αρμόδιες υπηρεσίες σας να ελέγξουν αν ισχύουν οι σχετικές καταγγελίες  και να προβούν στις απαραίτητες διορθώσεις.
Όπως και σε παλαιότερη ανακοίνωση μας σας είχαμε γράψει θεωρούμε πως ο  ν. 2946/2001,
ΟΡΘΑ και ΔΙΚΑΙΑ  λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες κάποιων ειδικών κατηγοριών, όπως είναι και οι σύζυγοι των συναδέλφων μας και επιτρέπει «να αποσπώνται, κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων, σε υπηρεσίες του στενού δημόσιου τομέα κατά προτεραιότητα» .
Δυστυχώς η διαφορετική ερμηνεία του νόμου από τα Κεντρικά Υπηρεσιακά Συμβούλια σας, δημιουργεί πλέον τεράστιο πρόβλημα σε οικογένειες που ήδη έχουνε υποστεί σημαντική μείωση στο εισόδημα τους και πλέον καταστρέφονται οικονομικά και όχι μόνο.
Κυρία Υπουργέ, σας απευθύνουμε ύστατη έκκληση να λάβετε υπόψη τις  θέσεις που εκφράζουμε τόσο εμείς, όσο και οι συνδικαλιστικοί φορείς των εκπαιδευτικών και να δώσετε άμεσα τις αναγκαίες οδηγίες, για να προλάβετε την διάλυση μεγάλου αριθμού οικογενειών και την βύθιση σε απόγνωση των μελών τους.
* Η παραπάνω ανακοίνωση εκδόθηκε από την Ενωση Αξιωματικών Κεντρικής Μακεδονίας.

-Η Α.Σ.Π.Α προσυπογράφει το περιέχομενο της ανακοίνωσης και ενημερώνει εφιστώντας  την προσοχή των συναδέλφων και συζήγων τους εκπαιδευτικών που το αίτημα απόσπασης τους δεν ικανοποιήθηκε, να υποβάλλουν ενστάσεις επικαλούμενοι την πρόσφατη εγκλύκλιο του Υπουργείου Παιδείας 67353/Δ2/15-6-2011, σύμφωνα με την οποία διδεται η δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς συζύγους αστυνομικων - στρατιωτικών για κατά προτεραιότητα  απόσπαση, καθώς επίσης και η από 5-7-2011 απάντηση με αριθ.πρωτ.74581/Δ1 της αρμόδιας Διεύθυνσης του Υπουργείου Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης προς την Π.Ο.ΑΣ.Υ., που επιβεβαίωνε νε σαφήνεια το περιεχόμενο της παραπάνω εγκυκλίου.

Α.Σ.Π.Α.