Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Πειθαρχική έρευνα για την αποφυλάκιση των ληστών με καλάσνικοφ


Δευτέρα, 14 Ιανουάριος 2013
-Διατάχθηκε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε

Την διενέργεια πειθαρχικής έρευνας για το νέο «φιάσκο» της αποφυλάκισης τριών ληστών με Καλάσνικοφ, διέταξε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες. Η έρευνα αναμένεται να διενεργηθεί από εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος θα αναζητήσει ποιοι ευθύνονται για τις συγκεκριμένες αποφυλακίσεις.
Οι τρεις κατηγορούμενοι είχαν συλληφθεί Δεκέμβριο του 2011 και στη συνέχεια κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι καθώς τους είχαν απαγγελθεί κατηγορίες για συμμετοχή σε τρεις ένοπλες ληστείες σε τράπεζες στα Φάρσαλα και στην Πιερία, με λεία 344.000 ευρώ. Μάλιστα στη ληστεία στα Φάρσαλα φέρονται να άνοιξαν πυρ με καλάσνικοφ με αποτέλεσμα να τραυματίσουν έναν αστυνομικό. 

Και ενώ και οι τρεις είχαν προφυλακιστεί στις 12/12/ 2012 το βούλευμα βάση του οποίου κρατούνταν ακυρώθηκε. Η ακύρωση αποδίδεται στο γραμματέας του δικαστικού συμβουλίου στην Κατερίνη, ο οποίος φέρεται να μην ειδοποίησε έγκαιρα τους δικηγόρους των κατηγορουμένων, ώστε να καταθέσουν τις προτάσεις τους για το θέμα που κρίνονταν από τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου, αν δηλαδή θα συνεχίζονταν η προσωρινή κράτηση των κατηγορουμένων ή όχι. 

Τελικά το αποτέλεσμα ήταν το αρχικό βούλευμα περί κράτησής τους να ακυρωθεί καθώς ήδη είχε συμπληρωθεί το ανώτατο όριο προφυλάκισης και οι τρεις κακοποιοί να αφεθούν ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων. 

http://www.protothema.gr

-Η Α.Σ.Π.Α αισθάνεται ιδιαίτερη ικανοποίηση γιατί αυτή πρώτη ανέδειξε το θέμα με την ανάρτηση 

"ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ".....Αποφυλάκιση πρόκληση ληστών με Καλασνικοφ!!!!!! - http://aspapolice.blogspot.gr/2013/01/blog-post_10.html

και στην συνέχεια ενημέρωση την Ένωση Αστυνομικών Θεσσαλονίκης και Λάρισας.
Α.Σ.Π.Α