Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Συνάντηση ΠΟΑΣΥ - ΠΟΑΞΙΑ με τον Υπουργό Εργασίας για το εφαπαξ - Απάντηση:Θα το μελετήσουμε ...


Πέμπτη, 17 Ιανουάριος 2013
-Με τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννη Βρούτση, συναντήθηκαν χθες αντιπροσωπείες των Ομοσπονδιών μας και ο καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Φράγκος Νικόλαος, προκειμένου να εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας και την αντίθεσή μας στον νέο τρόπο υπολογισμού του εφάπαξ (απόφαση υπ' αριθ. 30854/3809, ΦΕΚ Β΄3498), ο οποίος βάσει της υπουργικής απόφασης τίθεται σε εφαρμογή από 1/1/2014 και ωθεί στην έξοδο ένα πολύ μεγάλο αριθμό συναδέλφων μας, αποδυναμώνοντας τη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας και τινάζοντας στον αέρα τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων (Πρόνοιας και Επικουρικής Ασφάλισης).
Στον κ. Υπουργό εκθέσαμε τις θέσεις μας, λαμβάνοντας υπόψη και τις αναλογιστικές μελέτες για τα ταμεία, που έχουν γίνει από τον κ. καθηγητή και εξηγήσαμε τους λόγους για τους οποίους αιτούμαστε την εξαίρεσή μας από την επίμαχη υπουργική απόφαση. Τονίσαμε δε ότι πέρα από την ιδιαιτερότητα που έχουμε ως κλάδος, το Ταμείο μας έχει λάβει μέτρα αυτορρύθμισης.

Ωστόσο, ο κ. Υπουργός απέφυγε να πάρει θέση και μας γνωστοποίησε ότι θα μελετήσει τις προτάσεις μας σε συνεργασία με τους υπηρεσιακούς παράγοντες και θα μας ενημερώσει σε επόμενη συνάντηση.

Η Κυβέρνηση οφείλει να λάβει υπόψη της ότι ο κλάδος μας δεν αντέχει ένα νέο χτύπημα, λες και δεν βιώνει ήδη τις επιπτώσεις των μνημονίων και των περικοπών σε όλα τα επίπεδα.

Σε κάθε περίπτωση, μια αρνητική δρομολόγηση για την κατακρεούργηση του εφάπαξ, αναπόφευκτα θα σημάνει την έναρξη δυναμικών κινητοποιήσεων.