Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Επάνοδος στην υπηρεσία για αστυνομικούς υποψήφιους Βουλευτές που δεν εξελέγησαν


-Δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Α-256/31-12-2012) Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, το άρθρο 20 της οποίας  , δίνεται το δικαίωμα για επάνοδο στην υπηρεσία για αστυνομικούς υποψήφιους βουλευτές που δεν εξελέγησαν:
Άρθρο 20 Επάνοδος στην υπηρεσία
α) Οι υπηρετούντες στην Ελληνική Αστυνομία ή το Πυροσβεστικό Σώμα που παραιτούνται για να ανακηρυχθούν ως υποψήφιοι βουλευτές δικαιούνται να επανέλθουν στην Υπηρεσία, εφόσον καταθέσουν αίτηση προς το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ή του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστοίχως, εντός δύο μηνών από τη λήξη της εκλογικής περιόδου.
β) Ο χρόνος που απέχουν από την υπηρεσία τους οι παραιτηθέντες δεν λογίζεται ως χρόνος πραγματικής και συντάξιμης υπηρεσίας, ως προς όλα τα δικαιώματα και την εξέλιξή τους. Δεν θεμελιώνεται δικαίωμα λήψης αναδρομικών αποδοχών ούτε δικαίωμα αναδρομικών κρίσεων και προαγωγών, σε καμία περίπτωση.
γ) Όσοι από τους αναφερομένους στην παρ. 1 είχαν ήδη παραιτηθεί πριν από τη δημοσίευση του παρόντος και δεν εξελέγησαν βουλευτές, δικαιούνται να καταθέσουν την παραπάνω αίτηση εντός δύο μηνών από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Κατεβάστε το ΦΕΚ ΕΔΩ απευθείας από το Ε.Τ.
Δημοσιευμένο στο : PoliceNET.gr με πληροφορία από www.et.gr