Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Ένωση Θεσσαλονίκης : Απαράδεκτες και αντισυνταγματικές οι διώξεις των συνδικαλιστών της Θράκης


Παρασκευή, 25 Ιανουάριος 2013
-ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Ένωση μας θεωρεί απαράδεκτες και αντισυνταγματικές τις ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ των συναδέλφων - συνδικαλιστών της Θράκης.
Να γνωρίζουν ότι είμαστε όλοι μαζί, ενωμένοι, δυνατοί και δεν φοβόμαστε τίποτα, εφόσον κινούμαστε βάσει των θεσμικών μας ορίων και στην τέλική θα νικήσουμε...
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης δηλώνει προς κάθε κατέθυνση, ότι εκφράζει την αλληλεγγύη και την αμέριστη συμπαράστασή της στους συναδέλφους - συνδικαλιστές της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ροδόπης και της Ένωσης Αξ/κων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οι οποίοι στα πλαίσια της νόμιμης συνδικαλιστικής ελευθερίας και δράσης, όπως ορίζει το Σύνταγμα, το Διεθνές Ευρωπ. Δίκαιο και ο Νόμος 1264/1982, διαμαρτυρήθηκαν δίκαια, για τη μετατροπή της έδρας της Σχολής Αστυφυλάκων και του Τ.Δ.Α. Κομοτηνής, σε κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών. Της μετατροπής, δηλαδή, της Ανωτέρας Σχολής Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σε φυλακή... Αυτό δεν έχει ξαναγίνει πουθενά και σε κανένα πολιτισμένο κράτος!
Εξάλλου, οι φθορές σε δημόσιο υλικό που έχουν γίνει και είναι τεράστιες στη Σχολή της Κομοτηνής, εξαιτίας της φύλαξης σε αυτήν λαθρομεταναστών, εκτός από τους Πολιτικούς που το αποφάσισαν αυτό και προστατεύονται από τη Βουλευτική Ασυλία και το νόμο για την ευθύνη των Υπουργών, μήπως, θέτουμε το ερώτημα, έχουν και νομική ευθύνη για τις φθορές αυτές με ενδεχόμενο δόλο, αλλά και για τις άλλες καταστρατηγήσεις της νομοθεσίας και οι εκπρόσωποι της Φυσικής Ηγεσίας, οι οποίοι είναι στην τελική δημόσιοι υπάλληλοι και ενέκριναν την είσοδο στη Σχολή της Αστυνομικής Ακαδημίας, λαθρομετανάστες, κάτι που μελλόντικά, ίσως, θα καταργηθεί και σίγουρα, τότε, πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες, σε μία οργανωμένη και συντεταγμένη Πολιτεία. Από ποιο νόμο, προβλέπεται ότι μπορεί μία σχολή να μετατραπεί σε φυλάκή;

Αλήθεια, γιατί δεν τιμωρούνται βάσει του πειθαρχικού δικαίου, οι εκπρόσωποι της φυσικής Ηγεσίας, που καθημερινά, παραβιάζουν τις διατάξεις του Π.Δ. 394/2001, για το ωράριο εργασίας μας; Πόσα χρωστούμενα ρεπό, πόσες φορές μεταβάλλεται η διάταξη της υπηρεσίας μετά την 14:00, ενώ αυτό δεν επιτρέπεται, σε αρκετές Υπηρεσίες; Πόσες φορές ρεπό που έχουν επίσημα ανακοινωθεί, ανακαλούνται αυθαίρετα και η Ηγεσία κάνει ότι δεν καταλαβαίνει; Εκεί, γιατί άραγε, σε αυτές τις περιπτώσεις παρανομίας και παρατυπίας εκπροσώπων της Φυσικής Ηγεσίας δεν ενεργείται Ε.Δ.Ε. ή έστω Π.Δ.Ε. Ασυλία δεν έχει κανένας από τη Διοίκηση, αυτό είναι σαφέστατο.
Ποιο είναι, ακριβώς, το πειθαρχικό παράπτωμα που έχουν υποπέσει οι συνάδελφοι; Γιατί τώρα, διατάχθηκε η διενέργεια Ε.Δ.Ε., έπειτα από χρονικό διάστημα πέντε (5) μηνών;
Πρέπει, αμέσως, να διαταχθεί η ακύρωση αυτής της Ε.Δ.Ε., γιατί, δυστυχώς, αυτή δεν στηρίζεται στην ισχύουσα νομοθεσία, αφού ό,τι έγινε, έλαβε χώρα στα πλαίσια νόμιμης συνδικαλιστικής δράσης και εξάλλου, δεν εξυπηρετεί ούτε το δημόσιο συμφέρον, όυτε το καλό της Αστυνομίας, την οποία υπηρετούμε με αυταπάρνηση και με βαθιά πίστη στον όρκο που δώσαμε, όλοι μας.
Όλοι επιτέλους, πρέπει να αφυπνιστούμε και να διεκδικήσουμε τα νόμιμα και δίκαια αιτήματά μας. Το συνδικαλιστικό κίνημα των Αστυνομικών, χρειάζεται, επειγόντως, να λάβει νέες δυναμικές και τολμηρές αποφάσεις, προκειμένου να μεταφέρει το μήνυμα στους αρμόδιους και υπεύθυνους. Όλοι ενωμένοι, γιατί μαθαίνουμε, ότι επιθυμούν να μας κάνουν και άλλες νέες μειώσεις στο πενιχρό εισόδημά μας. Μήπως κάποιοι, δεν επιθυμούν ένα δυνατό και αποτελεσματικό συνδικαλιστικό κίνημα; Οι απαντήσεις σε λίγο θα μας δοθούν. Χρειάζονται νέοι αγώνες, πιο δυναμικοί και μαχητικοί.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Α.Υ.Θ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΔΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                             ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ