Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Η ΛΕΠΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ


-
Το Γιώργου Κεβόπουλου
Μετά την εξάρθρωση του κυκλώματος στο οποίο φέρονται εμπλεκόμενοι και Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών οφείλω να πάρω θέση. Από τη στιγμή που σε τοποθετούν στην Δίωξη Ναρκωτικών κάθεσαι σε ηλεκτρική καρέκλα. 
Από την προσωπική μου εμπειρία σας καταθέτω ότι όχι μόνο δεν γνώριζα τίποτα αλλά και κανείς δεν μου έδειξε τίποτα. Ούτε προϊστάμενοι ούτε η ίδια η Υπηρεσία. 
Το ίδιο φαντάζομαι ισχύει και σε όλη την Ελλάδα. Πώς είναι τα ναρκωτικά; Πως χειριζόμαστε το προσωπικό καθώς δεν μιλάμε για μια συνηθισμένη Υπηρεσία με τακτό ωράριο. Πώς χειριζόμαστε πληροφορίες και πληροφοριοδότες; Και άλλα πολλά ερωτήματα.
Χωρίς καμία θεσμική κάλυψη από την Πολιτεία. Χωρίς "όπλα" απέναντι στους κακούς οι οποίοι χρησιμοποιούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και μεθόδους που δεν τις βάζει ο νους. 
Με προσωπικό που εκ των πραγμάτων θα συν αναστραφεί έστω και μια φορά με ανθρώπους κυκλωμάτων και οι πειρασμοί είναι πολλοί. 
Με την καχυποψία της κοινωνίας και των άλλων Αρχών. 
Με ένα νομικό πολιτισμό στα μέτρα των δικηγόρων υπεράσπισης. 
Με ένα αριθμό υπηρετούντων στο δημόσιο πρόθυμο να "κάνει τα στραβά μάτια". 
Με τους ανωτέρους που θέλουν επιτυχίες χωρίς να θέλουν να ξέρουν πως έγιναν αυτές για να αποφύγουν τις όποιες ευθύνες αλλά να καρπωθούν την δουλειά σου. Με ωράρια εξαντλητικά που απαγορεύουν επαφές με την οικογένεια σου και δημιουργούν άλλα προβλήματα. 

Με ηθικό πεσμένο καθώς τα μνημόνια δεν καταλαβαίνουν από αυτά. Και βέβαια με μια κοινωνία που δεν την νοιάζει πως καταφέρνει να κάνεις τη δουλειά σου αλλά αν τύχει και ξεπεράσεις την λεπτή γραμμή ισορροπίας σε αποκαλεί μπάτσο που πουλάς ναρκωτικά και σε καταδικάζει συλλήβδην. 
Δεν θέλω με τα παραπάνω να πάρω θέση στην συγκεκριμένη υπόθεση καθώς δεν γνωρίζω λεπτομέρειες ούτε να δικαιολογήσω κανένα. όποιος έκανε παρανομίες να πληρώσει. 
Θέλω να ακουστεί και μία φωνή που να λέει τις δυσκολίες που συναντά ο αστυνόμος στην δίωξη των ναρκωτικών. 
Σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή [Τώρα με την Π. Τσαπανίδου] ο καλεσμένος της δήλωσε ότι και σε άλλες Χώρες υπάρχει δίωξη ναρκωτικών και υπάρχουν κανόνες εμπλοκής. Δυστυχώς στην Χώρα μας όπως σε πολλά άλλα θέματα δεν υπάρχουν τέτοιοι κανόνες
Ο καθένας ακολουθεί τη δική του γραμμή ανάλογα τον χαρακτήρα του την ποιότητα του τις ικανότητες του. 
Σε άλλα κράτη ας πούμε ο πληροφοριοδότης είναι καταγεγραμμένος δεν υπάρχει περίπτωση να «καρφωθεί» έχει οικονομικές απολαβές ανάλογα με την προσφορά του εδώ πείτε μου τι υπάρχει; Δυστυχώς τίποτα από όλα αυτά. 
Είναι ίσως μια καλή ευκαιρία να μπουν κανόνες σε αυτό το παιχνίδι. 
Η κρίση μπορεί να μας φέρει στον πάτο αλλά και να μας δώσει την ευκαιρία να στήσουμε το κράτος από την αρχή με σωστούς κανόνες. 
Ασφάλεια δικαιοσύνη και Σωφρονισμός ένα τρίγωνο που πρέπει να ξαναστηθεί από το μηδέν. 
Με γνώμονα το εθνικό συμφέρον με θεσμούς και αξιοκρατία.


http://amfitritichios.blogspot.gr