Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Ιδιότυπος "ρατσισμός" εις βάρος των αστυνομικών.....!!!

Κάθε φορά που μια θεσμική η οικονομική αλλαγή γινότανε πράξη υπέρ των Στρατιωτικών οι Έλληνες Αστυνομικοί "βαπτίζονταν" Δημόσιοι Υπάλληλοι , κάθε φορά που μια άλλη θεσμική η οικονομική αλλαγή γινότανε υπέρ των Δημοσιών Υπαλλήλων οι Έλληνες Αστυνομικοί "βαπτίζονταν" ένστολο στρατιωτικό Σώμα και άντε κάθε φορά να δώσουμε έναν τιτάνιο αγώνα για πολλά χρόνια για να πείσουμε την εκάστοτε Κυβέρνηση για να ισχύσει και για μας το αυτονόητο ,έστω και με καθυστέρηση.

Ποιος αστυνομικός μπορεί να ξεχάσει τους  αλλεπάλληλους Κυβερνητικούς εμπαιγμούς και απαξιώσεις, με αθέτηση προεκλογικών υποσχέσεων μόνο και μόνο να μας χρησιμοποιήσουν για να πετύχουν τους σκοπούς και μετά να μας "πετάξουν" στο περιθώριο.

Ακόμη και σήμερα στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης και των αλλεπάλληλων μνημονίων και προκειμένου να περάσουν τα σκληρά οικονομικά μέτρα , αφού μας έκαναν ανθρώπινες ασπίδες για να ψηφιστούν τα μέτρα και να μην τους χαλάσουν το "θεάρεστο έργο" οι χιλιάδες δίκαια διαμαρτυρόμενοι πολίτες.
Μάλιστα πολλοί εξ αυτών - αλλά και εμείς - είχαν συναρτήσει την ύπαρξη τους στην δική μας αυτοθυσία για να τους παρέχουμε  προστασία.

Η μήπως αυτή η χιλιο-πετσοκομένη Αστυνομία σε μέσα ,δαπάνες και υποδομές , δεν βγάζει ασπροπρόσωπη την Χώρα μας στο θέμα της ασφάλειας με τις καθημερινές επιτυχίες απέναντι σε ένα διαρκώς σύγχρονο και πολύπλοκο έγκλημα, με εγκληματικές οργανώσεις σε όλα τα σημεία του ορίζοντα .

Και πως μας "αντάμειψε" η Κυβέρνηση , πρώτα- πρώτα αθετώντας τις προεκλογικές δεσμεύσεις της, στην συνέχεια αθετώντας τις πρώτες μετεκλογικές υποσχέσεις της ότι οι ένστολοι (γενικά) και οι αστυνομικοί ειδικά θα έχουν τις μικρότερες περικοπές ( περίπου 6%) από τα ειδικά μισθολόγια και στο τέλος το "μαχαίρι στο κόκκαλο" και μάλιστα Αλγερινό μαχαίρι!!!!

Και τώρα πριν καλά - καλά στεγνώσει το μελάνι των περικοπών και πριν αυτές καλά - καλά αποτυπωθούν στα μηνιάτικα εκκαθαριστικά μας,έρχεται και η τελευταία πράξη για να ολοκληρωθεί το   δράμα των Ελλήνων Αστυνομικών.......................

Και τι περιλαμβάνει αυτή η χρόνια ιδιότυπη "ρατσιστική" συμπεριφορά;

Τι περιλαμβάνει το "μενού" για σήμερα και αύριο;

-Ως πρώτο "πιάτο" την μη εξαίρεση μας - όπως εξαιρέθηκαν όλοι οι ένστολοι Στρατιωτικοί , Πυροσβέστες, Λιμενικοί - από την νέα τεχνική βάση υπολογισμού του εφάπαξ. Όλοι οι ένστολοι εξαιρούνται μόνο οι αστυνομικοί όχι.
Χωρίς το Ταμείο (ΤΕΑΠΑΣΑ- ΤΠΑΣ) που μας χορηγεί το εφάπαξ να έχει πάρει από τον κρατικό προϋπολογισμό ούτε ένα ευρώ!!!!!!
Ίσως να είναι και το μοναδικό ταμείο που να έχει πάρει από μόνο του μέτρα βιωσιμότητας και αυτορύθμισης , λαμβάνοντας υπόψιν του όλες τις παραμέτρους και όχι στην τύχη αλλά μέσα από αναλογιστικές μελέτες που το ίδιο παρήγγειλε - άσχετα αν τις επικαλείται ala cart- και η εθνική αναλογιστική αρχή να έχει αποδεχθεί τα στοιχεία τους  ως έγκυρα επιστημονικά και οικονομοτεχνικά.

Και ο επίλογος προκειμένου να "βυθιστούν" και οι 55.000 αστυνομικοί ολοκληρωτικά στην φτώχεια η επικείμενη   κατάργηση - κατ'απαίτηση των δανειστών μας - των περιβόητων μισθολογικών προαγωγών, που και αυτές τελικά δεν θα είχαν τόση μεγάλη σημασία για μας αν και πάλι πεισματικά η  Ελληνική Πολιτεία δεν μας αρνούνταν και μας στερούσε χρόνια τώρα την ίδια βαθμολογική εξέλιξη με τους στρατιωτικούς η τους λιμενικούς. 

Α.Σ.Π.Α