Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Π.Ο.ΑΣ.Υ. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Π.Ο.ΑΣ.Υ. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ
Δημοσιευμένο στο : http://www.poasy.gr
Πέμπτη, 14 Ιούλιος 2011

Αναγκαία η νομοθετική παρέμβαση με την οποία θα εξαιρούνται όσοι απολύθηκαν ή απολύονται με 35 έτη Υπηρεσίας από την κατάταξή τους στην ΕΛ.ΑΣ.

Αθήνα 14 Ιουλίου 2011
Αρ. Πρωτ.: 504/4/41γ

Προς: Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. ΠΑΠΟΥΤΣΗ Χρήστο
Κοιν.:1) Υπουργό Οικονομικών κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟ Ευάγγελο
2) Τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. ΣΑΧΙΝΙΔΗ Φίλιππο
3) Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. ΟΘΩΝΑ Μανώλη
4) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί,

Ως γνωστόν οι Αστυφύλακες, Αρχιφύλακες, Ανθυπαστυνόμοι, Αξιωματικοί προερχόμενοι εξ Ανθυπαστυνόμων, πλην των Αξιωματικών Τ.Ε.Μ.Α., δεν αποστρατεύονται με πρωτοβουλία της Υπηρεσίας όταν συμπληρώσουν 35 χρόνια υπηρεσίας από την ημερομηνία κατάταξης στο Σώμα, παρότι η 35ετία για τους παλιούς ασφαλισμένους ή 40ετία για τους νέους ασφαλισμένους αποτελεί αυτοδίκαιη λύση της εργασιακής σχέσης για όλους τους Δημοσίους Υπαλλήλους του Κράτους.
Για να θεωρηθεί σύμφωνα με το ισχύον καθεστώς για την κατηγορία αυτή των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, η αυτοδίκαιη λύση της εργασιακής σχέσης , θα πρέπει είτε να αποστρατευτούν με το όριο ηλικίας ή το γενικό όριο αποστρατείας των 60 ετών , είτε να


αποταχθούν για πειθαρχικούς λόγους από το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, με αποτέλεσμα να ευρίσκονται σε δυσμενέστερη θέση σε σχέση με τους υπόλοιπους Δημοσίους Υπαλλήλους του Κράτους, αλλά ακόμα και μεταξύ άλλων στελεχών μας, μόνο από το γεγονός ότι προσελήφθησαν νέοι (18 ετών), αγνοώντας το γεγονός ότι έχουν συνεισφέρει περισσότερα χρόνια στο ασφαλιστικό σύστημα.....
Θα πρέπει δε να επισημάνουμε ότι οι Αξιωματικοί συμπεριλαμβανομένων και των Αξιωματικών προερχόμενων από Τ.Ε.Μ.Α. (35 έτη από την κατάταξη τους) αποστρατεύονται αυτεπάγγελτα – αυτοδικαίως με πρωτοβουλία της Υπηρεσίας.
Με αφορμή (παρ. 11 άρθρου 44 του Εφαρμοστικού Νόμου που αφορά το Μεσοπρόθεσμο) την παρακράτηση επιπλέον εισφοράς για τις κύριες συντάξεις και στους συνταξιούχους των Σωμάτων Ασφαλείας , με εξαίρεση όσους έχουν συμπληρώσει το 60ο έτος της ηλικίας τους ή αποστρατεύονται αυτεπάγγελτα – αυτοδικαίως με πρωτοβουλία της Υπηρεσίας ,πιστεύουμε ότι για λόγους ίσης μεταχείρισης, μεταξύ των ίδιων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και με τους υπόλοιπους Δημοσίους Υπαλλήλους του Κράτους, απαιτείται η αναγκαία εκείνη νομοθετική παρέμβαση με την οποία θα εξαιρούνται και όσοι απολύθηκαν ή απολύονται με 35 έτη Υπηρεσίας από την κατάταξή τους στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.
Οφείλουμε ακόμα να επισημάνουμε ότι ουσιαστικά αφαιρείται το ελάχιστο οικονομικό κίνητρο παραμονής στο Σώμα που τους έχει παρασχεθεί από την επιπρόσθετη εισφορά.
Από την έρευνα μας στο ΤΕΑΠΑΣΑ (ασφαλιστικό Ταμείο Ελληνικής Αστυνομίας) οι μέχρι τώρα συνταξιούχοι που εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή, δηλαδή να έχουν αποστρατευτεί με αίτησή τους με 35,36 και 37 έτη από την ημερομηνία κατάταξής τους στο Σώμα δεν ξεπερνούν τους τριάντα (30).
Για τους δε υπάρχοντες που θα συνταξιοδοτηθούν μέχρι την 31-12-2015 , από τα διακόσια πενήντα έξι (256) άτομα που θεωρητικά μπορούν να ξεπεράσουν τα τριάντα πέντε (35) έτη από την κατάταξη , εκτιμούμε ότι δεν θα παραμείνουν πάνω από τριάντα πέντε (35) άτομα.
Για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από το έτος 2015 και μετά δεν τίθεται θέμα διότι με το νέο ασφαλιστικό εμπίπτουν στην κατηγορία 40 έτη υπηρεσίας ή στο ηλικιακό όριο αποστρατείας των 60 ετών.
Επιπρόσθετα σας επισυνάπτουμε το με αριθ. 6013/22/3271-α από 11/7/2011 έγγραφο της Διεύθυνσης Αστυνομικού Προσωπικού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας στο οποίο εμφαίνεται ο αριθμός των Υ/Β του Ν. 3686/2008, Ανθ/μων, Αρχ/κων που συμπληρώνουν 35 έτη πραγματικής υπηρεσίας τα έτη 2010-2015, εφόσον δεν αποστρατευτούν πριν τη συμπλήρωσή της.

Με εκτίμηση