Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

ΕΞΙΧΝΙΑΣΗ ΠΕΝΤΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΑΡΠΑΓΗΣ ΤΣΑΝΤΩΝ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΕΥΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

ΕΞΙΧΝΙΑΣΗ ΠΕΝΤΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΑΡΠΑΓΗΣ ΤΣΑΝΤΩΝ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΕΥΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Η συνολική λεία της εγκληματικής ομάδας υπερβαίνει τις 64.000 ευρώ.

Εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, τετραμελής εγκληματική ομάδα, η δράση της οποίας περιλαμβάνει πέντε (5) περιπτώσεις  αρπαγής τσαντών, οι οποίες περιείχαν σημαντικά χρηματικά ποσά και άλλα τιμαλφή.
Δυνάμει Εντάλματος Σύλληψης κας. Ανακρίτριας συνελήφθη ήδη 20χρονος ημεδαπός, ενώ σε
βάρος τριών ακόμη ημεδαπών μελών της σπείρας, ηλικίας 25, 24 και 27 ετών, σχηματίστηκε δικογραφία, με την κατηγορία των «Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών».
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι ανωτέρω δράστες, σε ορισμένες περιπτώσεις, πραγματοποιούσαν αρχικά κατόπτευση Τραπεζικών Υποκαταστημάτων και αφού επέλεγαν τα υποψήφια θύματά τους μεταξύ όσων προέβαιναν σε αναλήψεις χρηματικών ποσών, τα έθεταν υπό παρακολούθηση.
Αναλυτικότερα, από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι η τετραμελής σπείρα, με διαφορετικές κάθε φορά συνθέσεις των μελών της, προέβη σε:

-Αρπαγή τσάντας από τον χώρο αποσκευών ΙΧ αυτοκινήτου, τη στιγμή που επιβιβαζόταν σε αυτό ο ιδιοκτήτης του. Η κλοπή σημειώθηκε την 13-09-2010, στην περιοχή των Πεύκων και είχε ως λεία το ποσό των 15.500 ευρώ, το οποίο προερχόταν από τραπεζικές αναλήψεις.

-Αρπαγή τσάντας από τη θέση συνοδηγού, την 24-03-2011, στην περιοχή της Καλαμαριάς. Η τσάντα περιείχε το συνολικό χρηματικό ποσό των 20.800 ευρώ, μέρος των οποίων είχε εκταμιευθεί νωρίτερα από χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.

-Κλοπή τσάντας από ανασφάλιστο αυτοκίνητο, την 12-04-2011, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε πάρκινγκ πολυκαταστήματος. Η τσάντα περιείχε το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ και διάφορα έγγραφα.

-Αφαίρεση δύο τσαντών, μετά από διάρρηξη αυτοκινήτου, την 29-04-2011, στην οδό Λήμνου. Οι τσάντες περιείχαν το συνολικό χρηματικό ποσό των 3.600 ευρώ και διάφορα αντικείμενα, αξίας άνω των 500 ευρώ.

-Κλοπή τσάντας την 26-06-2011, από την τοποθεσία Πόρτο Φίνο Ασπροβάλτας. Η τσάντα περιείχε χρηματικό ποσό, ύψους 25.000 ευρώ.

Συγκεντρωτικά προκύπτει ότι, η λεία της εγκληματικής ομάδας υπερβαίνει 64.000 ευρώ.

Α.Σ.Π.Α.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ