Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ............

Έρχεται ο λογαριασμός………..

Μείωση μισθών των δημοσίων υπαλλήλων από την θέσπιση επιπλέον εισφορών,  περιλαμβάνονται στον εφαρμοστικό  νόμο με το οποίο εξειδικεύονται οι ρυθμίσεις του μεσοπρόθεσμου προγράμματος σταθερότητας. Η καθιέρωση ειδικής εισφοράς για την ανεργία σε όλους, η αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης στις συντάξεις οδηγούν σε νέα μείωση τα εισοδήματα όλων των πολιτών.
Άμεσα καταφτάνει και ο λογαριασμός των φορομέτρων του Μεσοπρόθεσμου, αρχής γενομένης από τον μήνα που διανύουμε, όπου μισθωτοί και συνταξιούχοι θα υποστούν μείωση
εισοδήματος λόγω της αύξησης του παρακρατούμενου φόρου κατά περίπου 33 ευρώ. Και αυτό, λόγω της επίπτωσης από την εφαρμογή της μείωσης του αφορολόγητου ορίου, για όλα τα φετινά εισοδήματα, από τα 12.000 ευρώ στα 8.000 ευρώ, που μεταφράζεται αυτόματα σε αύξηση του φόρου μέχρι 400 ευρώ τον χρόνο.
Ταυτόχρονα, από το Σεπτέμβριο θα αυξηθούν οι τιμές στην εστίαση (καφετέριες, εστιατόρια, ταβέρνες, ντελίβερι κ.λπ.), λόγω της μετάταξής τους σε καθεστώς ΦΠΑ από το 13% στο 23%.
Τον Οκτώβριο, μαζί με τα πρώτα κρύα, θα έρθει και η... κρυάδα της αύξησης κατά 5- 6 λεπτά το λίτρο στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, λόγω της αναπροσαρμογής του ειδικού φόρου κατανάλωσης. Τέλος, κατά το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο, θα αποσταλούν τα ειδικά εκκαθαριστικά με την έκτακτη εισφορά για τα αυτοκίνητα άνω των 1.929 κ.εκ., τα σκάφη αναψυχή και τις πισίνες, ενώ φυσικά θα αυξηθούν και μέχρι 12,5% τέλη κυκλοφορίας για το 2012.
Παραθέτουμε δυο πίνακες με τον «λογαριασμό» από τις γενικές περικοπές, χωρίς να λαμβάνονται υπ’ όψιν οι περικοπές από τις μειώσεις μισθών.

Αντ. ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ 
Αντιπρόεδρος Π.Ο.ΑΣ.Υ.