Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΡΡΗΞΗ ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΡΤΩΝ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 27-07 -2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοσιευμένο:http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang='..'&perform=view&id=6052&Itemid=779&lang=

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα με ειδίκευση στη διάρρηξη θωρακισμένων πορτών.
Εξιχνιάστηκαν (7) περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών από διαμερίσματα της κεντρικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Εντοπίστηκε και αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες πλήθος κλοπιμαίων .

Από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας επιδίδονταν συστηματικά σε διαρρήξεις διαμερισμάτων και ακολούθως, σε κλοπές χρηματικών ποσών και πολύτιμων αντικειμένων από το εσωτερικό των οικιών.
Το κύριο χαρακτηριστικό της δράσης τους, συνίστατο στην ¨ειδίκευση¨ των μελών της σπείρας στη διάρρηξη θωρακισμένων πορτών, χωρίς να αφήνουν εμφανή ίχνη.
Ως μέλη της συμμορίας ταυτοτοποιήθηκαν δύο 35χρονοι αλλοδαποί, οι οποίοι είχαν


συλληφθεί τον Απρίλιο του 2011, από δικυκλιστές αστυνομικούς ομάδας «ΔΙ.ΑΣ», στην περιοχή της Ανάληψης, όταν σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο όπου επέβαιναν, βρέθηκαν (3) σάκοι ταξιδίου με πλήθος κλοπιμαίων (ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα, χαρτονομίσματα, κ.α) και διαρρηκτικών εργαλείων.
Από την ενδελεχή έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι τα μέλη της συμμορίας, κατά το τελευταίο δίμηνο του 2010 και αρχές του 2011 διέρρηξαν τις θωρακισμένες πόρτες (7) διαμερισμάτων στην κεντρική και Ανατολική Θεσσαλονίκη, απ΄όπου αφαίρεσαν πλήθος ηλεκτρικών συσκευών, ηλεκτρονικών Υπολογιστών, χρυσαφικών και χρηματικών ποσών.
Εκτιμάται ότι η συνολική λεία της συμμορίας ξεπερνά τις 25.000 ευρώ.
Το μεγαλύτερο μέρος των κλοπιμαίων αναγνωρίστηκε και αποδόθηκε ήδη στους ιδιοκτήτες τους.
Η δικογραφία με την κατηγορία των «Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών» θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.