Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΜΑΧΙΜΗΣ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΜΑΧΙΜΗΣ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ

Όσοι κατετάγησαν στην Ελληνική Αστυνομία από 1/10/1990 και μετά μπορούν να αναγνωρίσουν την μάχιμη πενταετία και θα πρέπει να καταβάλουν τις ανάλογες εισφορές που είναι τριάντα εννέα ευρώ και ογδόντα επτά λεπτά (39,87) μηνιαίως για πέντε χρόνια.
Εξαιρούνται της καταβολής όσοι προγενέστερα της κατάταξης τους στην Ελληνική Αστυνομία, είχαν εργασθεί στο Δημόσιο για πρώτη  φορά  πριν της 1/10/1990.
Επισημαίνεται ιδιαιτέρως ότι όσοι έχουν δημόσια υπηρεσία πριν την 1/10 /1990 και δεν έχει αυτή δηλωθεί μέχρι σήμερα στη Δ/νση  Αστυνομικού Προσωπικού / Α.Ε.Α. ούτε προκύπτει από το σύστημα μισθοδοσίας εφόσον επιθυμούν να μην υποβάλλουν εισφορές, θα πρέπει μέχρι την 20/8/2011, να υποβάλλουν σχετική δήλωση & συνημμένο δικαιολογητικό (βεβαίωση Φορέα) που να πιστοποιεί τη σχέση εργασίας για το εν λόγω διάστημα.
Όσοι δεν επιθυμούν να αναγνωρίσουν τις ανωτέρω υπηρεσίες στο διπλάσιο, πρέπει να




υποβάλλουν μέχρι 20/8/2011 σχετική δήλωση στις Υπηρεσίες τους οι οποίες θα τις διαβιβάσουν στη Δ/νση Διαχείρισης Χρηματικού / Α.Ε.Α. ώστε να μην γίνονται στη συγκεκριμένη περίπτωση οι ανάλογες κρατήσεις.
Από την ημερομηνία υποβολής της ανωτέρω δήλωσης δεν υπολογίζεται στο διπλάσιο ο χρόνος παροχής υπηρεσίας.
Στο μέλλον εφόσον επιθυμούν, να προβούν εκ νέου στην αναγνώριση, θα υποβάλλουν σχετική δήλωση στις Υπηρεσίες τους οι οποίες θα τις διαβιβάζουν στη Δ/νση Διαχείρισης Χρηματικού  / Α.Ε.Α. , ώστε σε εύλογο χρονικό διάστημα , να διενεργείται η εκάστοτε ισχύουσα κράτηση.
Η ανωτέρω δήλωση σε περίπτωση μη επιθυμίας καταβολής εισφορών και κατά συνέπεια μη αναγνώρισης των υπηρεσιών στο διπλάσιο, κρίνεται απαραίτητη καθόσον η Δ/νση Διαχείρισης Χρηματικού /Α.Ε.Α. θα προβαίνει οίκοθεν στη σχετική κράτηση για σύνταξη.
Στην περίπτωση που κάποιος δεν υποβάλλει, στον παρόντα χρόνο, δήλωση (δηλαδή επιθυμεί την αναγνώριση) και στο μέλλον δεν επιθυμεί να συνεχιστούν οι κρατήσεις υποβάλλει στην ανωτέρω Δ/νση, την προαναφερόμενη δήλωση οπότε διακόπτεται η διαδικασία κράτησης και η συναρτώμενη από αυτή αναγνώριση υπηρεσίας.
Ως ημερομηνία ολοκλήρωσης της διαδικασίας υποβολής δηλώσεων από τις υπηρεσίες προς τη Δ/νση Διαχείρισης Χρηματικού, ορίζεται η 31/8/2011και η παρακράτηση των εισφορών σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις θα ξεκινήσει από τη Δ/νση Διαχείρισης Χρηματικού με τη μισθοδοσία Μηνός Νοεμβρίου 2011.

Α.Σ.Π.Α.